Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Куди звертатися в разі домашнього насилля: телефони гарячих ліній

Куди звертатися в разі домашнього насилля: телефони гарячих ліній

Фізичне, сексуальне, психологічне чи економічне. Кожна шоста жінка світу – жертва того чи іншого виду домашнього насилля. Все частіше знущань зазнають діти та навіть чоловіки.

У такій ситуації людині здається, що вона залишилася один на один зі своєю проблемою. Та вихід є: за допомогою звертайтеся на гарячі лінії.

На гарячих лініях надають не лише психологічну, а й юридичну підтримку. Там підкажуть, куди слід звертатися, якщо людина зазнає насилля. Все частіше такої допомоги потребують чоловіки, повідомили в Національній гарячій лінії з попередження домашнього насилля, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

«Приблизно 35% дзвінків з приводу домашнього насилля роблять чоловіки. Зазвичай їм важче за жінок поділитися своєю проблемою. Здебільшого вони телефонують з приводу психологічного насилля в сім’ї», - розповіла координатор гарячої лінії Ольга Краснова.

Звертаються на гарячі лінії й люди, які стали свідками насилля, повідомили в Дніпропетровському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. м «Часто до нас звертаються люди, які стали свідками жорстокого поводження з дітьми у сім’ях сусідів. Рідше малеча телефонує сама. Нещодавно на гарячу лінію звернувся 13-річний хлопчик, який страждає через знущання однокласника. Про всі випадки фізичного або психологічного насилля ми повідомляємо до соціальних служб на місцях», - розповіла юрисконсульт Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мирослава Тиряник.

Якщо ви стали жертвою чи свідком домашнього насилля, звертайтеся за телефонами:
(056) 713-62-09 – Сектор у справах сімейної та гендерної політики Дніпропетровської ОДА.
0-800-500-335, 386 (з мобільного) — Національна гаряча лінія з попередження домашнього насилля, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.
(056) 376-53-83 – Дніпропетровський центр соціально-психологічної допомоги.
(056) 370-48-19 – гаряча лінія «Якщо ображають дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті