Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
14:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Національний музей-заповідник українського гончарства запрошує опанувати гончарне ремесло

|«« «« »» »»|

Містечко Опішне на Полтавщині віддавна славиться неперевершеною красою глиняних виробів і поколіннями талановитих гончарів. Саме тому його внесено до «Списку найдавніших історичних поселень України» й названо українською гончарною столицею. Рукотворне диво, що плекають місцеві майстри, захоплює численних туристів, які щороку поспішають на власні очі переконатися: українцям є чим пишатися.

Для всіх, хто бажає пізнати гончарство як частину національної культурної спадщини, а також для тих, хто прагне полишити круговерть повсякденності і віддатися творчості, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному проводить Е-літню АКАДЕМІЮ ГОНЧАРСТВА для харизматиків, романтиків, диваків і діячів – літню школу гончарства, покликану дати учасникам основні навички роботи з глиною й уявлення про традиції українського гончарства. Вона має на меті надання практичної допомоги бажаючим опанувати основи гончарної справи.

Основними завданнями АКАДЕМІЇ є:

  • вивчення основ гончарної справи;
  • набуття навичок практичної роботи з глиною;
  • отримання теоретичних знань з історії і мистецтва художньої кераміки;
  • творче спілкування з провідними художниками-керамістами і народними майстрами-гончарями України;
  • ознайомлення з колекціями Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

До навчання в АКАДЕМІЇ запрошуються всі бажаючі, віком від 18 років, незалежно від статі, національності, фахової освіти, громадянства, країни постійного мешкання, залюблені в таїну правічного гончарства.

Час проведення АКАДЕМІЇ: 6 – 26 червня 2016 року.

Місце проведення АКАДЕМІЇ: Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному [вул. Партизанська, 102, Опішне, Полтавщина, 38164, Україна; тел. (05353) 42415, 42416, 42417; факс (05353) 42416, 42175; e-mail: [email protected]].

Для навчання в АКАДЕМІЇ необхідно до 6 травня 2016 року подати Дирекції Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному заповнену заявку.

Зразок заявки та детальні умови участі – на сайті Музею-заповідника: opishne-museum.gov.ua/shift2016/akademia2016

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте