Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
23:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровські веслувальники змагатимуться за золото на Чемпіонаті України

Дніпропетровські веслувальники змагатимуться за золото на Чемпіонаті України
5-7 лютого в Миколаєві проходитиме Чемпіонат України з академічного веслування. На веслувальних тренажерах мірятимуться силою майже дві сотні учасників з усієї України. Налягатимуть на весла і близько 20 спортсменів Дніпропетровщини. Серед них – одна жінка. Про це розказали в управлінні молоді і спорту облдержадміністрації.

У зимовий період змагання проходять не на воді, а у спортзалі. Спортсмени долають дистанцію не на човнах, а на веслувальних тренажерах. У перший день належить подужати шість кілометрів, наступного – два.

У Миколаєві Дніпропетровську область представлятиме призер Чемпіонату Європи Іван Футрик. Минулого року він привіз додому бронзову нагороду. Веслувальник «прокрутив» шість кілометрів за 18 хвилин 33 секунди й поставив рекорд України.

Очікують, що не підведе і 22-річний Георгій Вертилецький. У Федерації академічного веслування Дніпропетровської області кажуть, що він належить до «перспективної молоді».

Вперше поїдуть на Чемпіонат України у складі дорослої групи Богдан Мартиненко, Станіслав Гордієнко, Денис Шклярук та Євген Александров. Вони вибороли це право на обласних змаганнях, що проходили в регіоні 21-24 січня. Національний рівень – це шанс для хлопців спробувати свої сили та заявити про себе.

Сезон-2015 для дніпропетровської еліти академічного веслування був вдалим. Чемпіонами Європи серед юніорів та бронзовими призерами Чемпіонату світу в парній четвірці стали Євген Александров і Павло Юрченко. Срібло на Чемпіонаті Європи завоював весляр Іван Довгодько. Він же виборов і олімпійську ліцензію на Ігри в Ріо-2016.

У 2015-му Дніпропетровськ прийняв шість Чемпіонатів області з академічного веслування. У них взяли участь понад 170 молодих спортсменів, 11 з них виконали норматив майстрів спорту України. На 2016 рік Федерація академічного веслування Дніпропетровської області затвердила десять стипендій для провідних атлетів регіону.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті