Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
23:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Юні альпіністи підкорили карпатські вершини в пам'ять про загиблих воїнів АТО

Юні альпіністи підкорили карпатські вершини в пам'ять про загиблих воїнів АТО
outdoorukraine.com
135 кілометрів, 8 днів, 5 вершин. Учасники дніпропетровського осередку всеукраїнського об'єднання «Дитячий альпіністський рух» здійснили патріотичний похід по українським Карпатам. Так хлопці вшанували пам'ять воїнів АТО, загиблих минулого літа в збитому терористами літаку Іл-76.

8 дівчат та хлопців віком від 14 до 16 років повернулися з пішого походу I категорія складності по українським Карпатам: «Це маленький подвиг, — зазначив голова дніпропетровської групи «Дитячого альпіністського руху» Олексій Гапонов, який супроводжував юнаків у поході. — Найпростіший дорослий похід, але для дітей — справжнє випробування». Інструктор запевняє, що діти пройшли його з гідністю: «Повернулися дуже задоволеними».

Юні альпіністи пройшли 135 кілометрів по горах, навіть підкорили 5 вершин. Піднімалися на легендарну «гору розбійницьких скарбів» Кам'янку, висота якої — понад 1500 метрів, на гору Граб — 1378 метрів, гору Магура — 1517 метрів. «На кожній вершині встановили прапор нашого об'єднання», — зазначив Олексій Гапонов.

Він наголосив — це другий патріотичний похід дитячого клубу: «У червні минулого року терористи збили літак Іл-76 з українськими військовими. У цьому літаку загинув і член нашого клубу — Андрій Дмитренко з Апостолового. Йому зараз було б 22 роки. Відмінний хлопець і надійний альпініст – подорожував з нами з 2009 року. Через півтора місяці після катастрофи ми здійснили перший похід в пам'ять про Андрія та всіх загиблих в літаку. Цього року — повторили», — пояснив Олексій Гапонов.

Наступне патріотичне сходження «Дитячого альпіністського руху» заплановано на День незалежності України. Юнаки піднімуться на Говерлу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Казимир  (06.08.15 11:21): Чем нынешняя пропаганда отличается от совдеповской? Те павликами морозовыми и неуловимыми мстителями детям головы с рождения засирали, а эти небесной сотней и героями АТО и киборгами... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті