Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
08:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Валентин Резніченко закликав Мінздрав та Міноборони компенсувати Дніпропетровщині витрати на лікування бійців

Валентин Резніченко закликав Мінздрав та Міноборони  компенсувати Дніпропетровщині витрати на лікування бійців
За час проведення АТО Дніпропетровщина прийняла найбільшу в Україні кількість поранених – 5,5 тисяч.

Лікування та харчування військовослужбовців у цивільних медзакладах коштувало обласному бюджету майже 22 млн. грн. Це непередбачені витрати, які продовжують зростати – поранені до цивільних лікарень надходять майже щодня. Питання дуже гостре і потребує негайного вирішення на державному рівні. Голова облдержадміністрації Валентин Резніченко закликав Мінзрав та Міноборони України знайти спосіб вирішити цю проблему.

За законом держава виділяє кошти на лікування поранених лише військовим госпіталям, а цивільні медзаклади фінансуються з обласного бюджету.

«Поранені до регіону надходять постійно. Здебільшого це мешканці інших областей. Кошти на їх лікування у цивільних медустановах не передбачені, тому додатково виділяються з обласного бюджету. Бюджет регіону не безмежний, нам вкрай необхідно знаходити інші фінансові ресурси для лікування бійців АТО», - сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

За його словами, голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко вже звернувся до Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я з проханням виробити механізм компенсації витрат на лікування бійців АТО.

«Мінздрав має підрахувати обсяг необхідних Дніпропетровщині коштів, а наші цивільні медустанови - укласти договір з Міноборони про виділення їм цих грошей. Для впровадження такої системи потрібно внести зміни в постанову Кабміну. Наразі порозуміння між ОДА та Києвом є, сподіваюся, найближчим часом питання буде вирішено», - пояснив Олег Кужман.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Зю  (21.07.15 12:37): А у бюджете денех нету. Без революционных мер вопрос не решить. Вероятно, начнут трясти богатеньких и толстеньких, поднакопивших соцнакопления... Сделают им предложения, от которых те не смогут отказаться... Відповісти | З цитатою
бука  (21.07.15 09:36): Как то гаденько все это звучит. Государственные медицинские учреждения, находящиеся на территории города и области лечат украинских воинов, рисковавших собой и отдавших здоровье за свободу Родины. Спекулировать тем, что это жители других областей мягко говоря гнустно. Они ведь не отказались защищать страну, мотивируя это тем, что война идет в другом регионе, значительная часть населения которого кричала "Путин введи...". Ресурсы на это благое дело нужны, вопросов нет, более того, без денег сложно оказывать помощь эффективно. Но !!! выводить в публичную плоскость, выворачивать вопрос таким образом, мол дайте бабла и сводить все к феодально-хуторянско-барыжным раскладам очень некрасиво. Слава Богу и Бене с сотоварищами, война не пришла к нам в город, но она совсем рядом, отмежовываться от общего святого дела, важней которого нет и быть не может, недопустимо! Хотя возможно, что такой выворот в подаче вопроса это манипуляция журналистов ахметовского сайт Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Синяя птица  (21.07.15 00:05): Интересно,- кто кому шо должен при децицеронизации власти? Відповісти | З цитатою
Пионер-геморрой  (21.07.15 00:03): Я думаю,- доходы с Детской ЖэДэ можно было бы прысвятыты подвигу украинского солдата.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (11)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті