Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відкрився Центр для надання практичної допомоги бійцям АТО та їх родинам

|«« «« »» »»|

У приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації відкрився Центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Тут надаватимуть практичну допомогу у вирішенні соціальних, медичних, юридичних та інших питань.

Одна з головних задач Центру – виробити універсальні алгоритми, які дозволять швидко та без перепон вирішувати найрозповсюдженіші проблеми бійців АТО та їх сімей. Це отримання посвідчень учасника бойових дій, призначення пільг, надання земельних ділянок, медичної допомоги тощо.

«Новий Центр покликаний максимально швидко й у повному обсязі надавати необхідні послуги. Кожен, хто буде сюди звертатися, зможе отримати практичні рішення з питань захисту гарантованих державою прав. Звертаю увагу керівників районів та департаментів облдержадміністрації, що посадовці, байдужі до потреб учасників АТО, повинні бути готові до завершення кар'єри», - зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

У департаментах облдержадміністрації або в райдержадміністраціях буде призначатися відповідальний за вирішення кожного питання конкретного бійця АТО. Допомагатимуть і волонтери. Демобілізований військовий 93-ї механізованої бригади Юрій Донцов вже співпрацює з Центром. «Я консультуватиму у питанні отримання статусу учасника бойових дій. Хочу спробувати сам спростити механізм, пройти цей шлях і потім надати інформацію в Центр», - розповів він.

Демобілізований військовий 20-го батальйону 93-ї бригади Олексій звернувся до Центру за консультацією щодо отримання пільг.

«Мене цікавить як влаштувати молодшу дитину в садочок та перевести старшу з платного навчання на безкоштовне у технікумі. Мені потрібно дізнатися про цей механізм», - сказав він.

Координатор Центру пояснила Олексію, на які пільги він має право, та направила до профільних департаментів облдержадміністрації, де відповідні фахівці допоможуть оформити документи.

«З ініціативою створення такого Центру вийшов очільник області. Мені сподобалася ця ідея, і спільними зусиллями ми швидко його організували. Наша мета – відкрити подібні Центри у всіх районах регіону. А в майбутньому поширити досвід на інші області країни», - наголосив радник голови ОДА Іван Начовний.

Центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 18.00 за адресою: Кірова, 1 (Дніпропетровська облдержадміністрація), каб. 105. Тел. 742-86-62.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

1  

 (17.06.15 17:33): Психологическую поддержку должны оказывать специалисты приятной наружности.. и внутренности тоже..
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті