Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 5 жовтня 2024
22:53

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


1 жовтня 2024, 10:37

Орган пробації вітає всіх православних вірян зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Едуард Абашія інформує про наступне. Свято Покрови Пресвятої Богородиці православні віряни щороку відзначають 14 жовтня. З 1999 року в день свята Покрови в Україні почали відзначати і День українського козацтва, а з 2014 року відзначають державне свято - День захисників і захисниць України.

В основі свята лежить переказ про явлення Божої Матері в Константинополі на початку Х століття, яке описано в житії Андрія Юродивого. Тоді Візантійська імперія вкотре опинилася на межі загибелі, бо Константинополь був в облозі східних сусідів, доки армія імперії перебувала в далекому поході.

Вважається, що події, яким присвячене свято, відбулися 14 жовтня 910 року (1 жовтня за старим стилем). Люди сподівалися на допомогу Пресвятої Богородиці, яка не раз рятувала їх від навал ворогів, тому вдень і вночі молилися. Для цього обрали Влахернський храм, де зберігалася риза Божої Матері, головний покров і частина її пояса.

За легендою, цього дня військо стародавніх русів на чолі з Аскольдом осадило Царгород (Константинополь), намагалося захопити місто. Жителі столиці Візантії в гарячій молитві звернулися до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця постала перед людьми, покривши своїм покровом (омофором). Після цього вороги не змогли їх побачити, і це змусило загарбників відступити та залишити місто.

У цей благословенний день Покрови нехай душі людей очистяться від усього негативного, а серця наповняться Божою благодаттю!




Переглядів: 42
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті