Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 18 вересня 2024
04:27

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


19 серпня 2024, 08:31

Орган пробації інформує про Всесвітній день гуманітарної допомоги

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Едуард Абашія інформує про наступне. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй своєю резолюцією (A/RES/63/139) заснувала Всесвітній день гуманітарної допомоги, який відзначається щороку 19 серпня, щоб віддати данину поваги працівникам гуманітарних організацій, які ризикують своїм життям під час надання гуманітарної допомоги, і зібрати підтримку людям, які постраждали від кризових ситуацій у всьому світі.

Двадцять один рік тому в результаті вибуху бомби в готелі «Canal» у Багдаді, Ірак, загинули 22 гуманітарні працівники, в тому числі Спеціальний представник Генерального секретаря ООН в Іраку Сержіу Вієйра ді Меллу, і сотні були поранені. Ця трагедія докорінно змінила спосіб діяльності гуманітарних організацій - від того, що вони були бажаними гостями, до того, що вони стали мішенню.

Вперше Всесвітній день гуманітарної допомоги був відзначений 19 серпня 2009 року. Щороку Всесвітній день гуманітарної допомоги зосереджується на певній темі, об’єднуючи партнерів з усієї гуманітарної системи, які виступають за виживання, добробут і гідність людей, що постраждали від криз, а також за безпеку і захист працівників гуманітарних організацій.

Цей день покликаний підвищити обізнаність про роботу гуманітарних працівників, виклики, з якими вони стикаються, і важливість надання допомоги тим, хто її потребує, незалежно від їхнього походження чи місцезнаходження.

Всесвітній день гуманітарних працівників присвячений самовідданим героям, які жертвують своїм життям заради служіння людству. Гуманітарії - це люди, які не мають іншої мети, окрім як захищати суспільство і допомагати йому жити краще. І щороку 19 серпня світ збирається разом, щоб відзначити почесну роботу гуманітарних працівників.

Як зазначено на сайті ООН, «Гуманітарні працівники об’єднані спільною місією - рятувати і захищати життя. Вони ніколи не йдуть на компроміс з гуманітарними принципами і завжди прагнуть приймати найкращі рішення для людей, яким вони служать».

Минулий рік став найсмертоноснішим для гуманітарних працівників у всьому світі. Згідно з Базою даних про безпеку гуманітарних працівників, у 2023 році майже 600 гуманітарних працівників зазнали насильницьких нападів, викрадень, переслідувань, залякувань або погроз, у тому числі 280 осіб були вбиті при виконанні службових обов’язків.

На жаль, цей рік вже стає ще більш смертоносним для гуманітарних працівників. Більш ніж за вісім місяців 2024 року ми можемо побачити ще більші цифри: на сьогодні зафіксовано 173 смертельні випадки - тривожна тенденція до зростання, яка не має жодних ознак зупинки. Більшість загиблих минулого року реагували на конфлікт у Газі, яку Організація Об’єднаних Націй нещодавно оголосила «найнебезпечнішим місцем у світі для гуманітарних працівників».

Ці факти розкривають кричущу правду: світ не в змозі забезпечити безпекою гуманітарних працівників і, як наслідок, людей, яким вони служать.

За даними Організації Об’єднаних Націй, робота гуманітарних працівників є дуже важливою на тлі глобальних загроз терору і насильства, які зростають з кожним днем.

Від Сирії до Південного Судану, від Мальдівських островів до голодуючих районів Африки - робота гуманітарних працівників є дуже важливою. В умовах кризи терору і насильства мільйони людей по всьому світу щодня борються за найнеобхідніше - їжу, воду, охорону здоров’я та освіту. Щоб допомогти цим людям і надати їм шанс на порятунок, зростає важливість таких заходів, як Всесвітній день гуманітарної допомоги.

Від окупованої палестинської території до Судану, М’янми та інших країн, перша половина 2024 року характеризувалася нападами на об’єкти охорони здоров’я, освіти, водопостачання та санітарії, які залишили мільйони людей без доступу до послуг, необхідних їм для виживання.

5,6 мільйона людей в Україні отримали гуманітарну допомогу в першому півріччі 2024 року та гуманітарні організації організували 23 конвої до прифронтових районів. Цивільне населення та цивільна інфраструктура у прифронтових областях продовжують страждати від бойових дій, а обстріли по всій Україні впливають на мешканців міських центрів.

Незважаючи на загальновизнані міжнародні норми та закони, що регулюють ведення збройних конфліктів і обмежують їхній вплив, порушення цих законів продовжуються безперервно, безперешкодно і безконтрольно.

І в той час як цивільні особи, в тому числі працівники гуманітарних організацій, платять найвищу ціну, винуватці продовжують уникати правосуддя. Продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги, або використання благодійних пожертв, безоплатної допомоги або укладання інших правочинів щодо розпорядження таким майном з метою отримання прибутку має бути припинений, а причетні до цих злочинних, шахрайських дій мають бути покарані. Не можна допустити, щоб ця бездіяльність можновладців продовжувалася. Напади на гуманітарних працівників і гуманітарні вантажі повинні припинитися. Напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру мають припинитися, - зазначив психолог.





Переглядів: 68
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті