Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 6 травня 2024
12:51

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Рrobation


21 жовтня 2022, 14:41

Надання психосоціальної підтримки дітям в умовах воєнного конфлікту

Під час надзвичайних подій, перебуваючи в укриттях під сигнали повітряної тривоги, люди відчувають стрес та потребують особливої підтримки.
Діти, як і дорослі, відчувають та переживають зміни у житті, пов’язані з кризовими подіями. На всіх етапах кризової ситуації діти дуже уразливі. Це підвищує ризик втрати опіки, експлуатації та завдання їм іншої шкоди, тому важливо зосередитися на їх потребах та добробуті. В цих умовах важливо підтримати дитину та допомогти їй впоратися зі емоціями та відчуттями, які вона переживає.
Тому, філією Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області організовано вебінар для працівників уповноважених органів з питань пробації та представників територіальних підрозділів ювенальної превенції, за участю головного фахівця проєктів освіти в надзвичайних ситуаціях відділу гуманітарної освіти Криворізької міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Олени Мельник.
Основною метою цього заходу було навчання персоналу навичкам надання психосоціальної підтримки дітям в умовах воєнного конфлікту, оскільки зазначеним співробітникам доводиться працювати з неповнолітніми, що опинилися у конфлікті із законом та перебувають на обліку органів пробації та ювенальної превенції.
Під час проведення вебінару учасники працювали з емоційним та ресурсним станом, вивчали способи профілактики емоційного вигорання, покращання емоційного стану дітей. Також, під час заходу обговорені нові ідеї та дієві практики надання підтримки для неповнолітніх суб’єктів пробації.
Отримані знання дозволять учасникам в майбутньому ефективно надавати підтримку підліткам, які перебувають у конфлікті із законом з метою попередження скоєння ними нових правопорушень.
Не зважаючи на те, що діти дуже сильно відрізняються між собою, існують певні спільні фактори і можливості, які впливають на рівень їхньої емоційної стійкості. Психологічна допомога дітям у складній ситуації може підвищити стійкість у подоланні ними труднощів, допомогти запобігти тривалим негативним психосоціальним наслідкам, відчувати себе захищеним та потрібним.

Філія Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області







Останній раз редагувалося: 21.10.2022 14:45
Переглядів: 159
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті