Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 28 березня 2024
19:19

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

medisum


2 грудня 2020, 11:16

У 2020 році на УЕБ реалізовано більше 2 млрд. куб. м. природного газу

За 11 місяців 2020 року на Українській енергетичній біржі реалізовано 2,1 млрд. куб м. природного газу, що у 6 разів більше показника за результатами 11 місяців минулого року. Загалом у 2020 році було проведено 235 торгових сесій, на яких природний газ до продажу чи купівлі пропонували 75 компаній – ініціаторів торгів.
У зв’язку із безліччю сприятливих факторів у 2020 році зросла популярність торгівлі ресурсом ПСГ, так, за результатами 11 місяців обсяг продажів даного ресурсу склав 298 млн. куб. м. проти 33 млн. куб. м. у 2019 році. Зараз УЕБ тісно співпацює з Укртрансгазом в напрямку представлення нових продуктів для торгівлі газом в підземних сховищах.
На даний час за напрямком «Природний газ» на УЕБ представлено більше 350 компаній, серед яких видобувні компанії, трейдери, газопостачальні компанії, великі споживачі тощо. У 2020 році посилив та закріпив позиції на УЕБ Нафтогаз Трейдинг. Загалом серед загальних обсягів продажів на УЕБ частка продажів компанії склала 36%.
У 2020 році запущена та успішно працює торгова платформа добового балансування. Так, за даним напрямком уже акредитовано 33 компанії та укладено більше 70 угод.
«Результати діяльності біржі за 11 місяців показують зростання активності учасників, зокрема за напрямком «Природний газ», що є ознакою системного розвитку рику. Нещодавно для учасників стала доступна можливість здійснення післяоплати за придбаний у Нафтогаз Трейдинг ресурс шляхом надання банківської гарантії, дана опція швидко стала затребуваною ринком. Сьогодні УЕБ за підтримки європейських партнерів прямує до створення повноцінного газового хабу в Україні,» - прокоментував Генеральний директор О. Коваленко.






Переглядів: 251
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті