Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 20 квітня 2024
06:50

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


10 серпня 2020, 09:51

Про співпрацю державних та благодійних організацій

05 серпня 2020 року Амур-Нижньодніпровським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області організована чергова зустріч суб’єктів пробації, які перебувають на обліку, з представником Благодійної організації «Благодійне товариство «Мережа 100% життя Дніпро».

Соціальний працівник організації Володимир Охріменко розповів про гіпотези виникнення вірусу імунодефіциту людини, про стадії розвитку ВІЛ-інфекції, перебіг хвороби і її лікування.

Інформацією про гіпотези виникнення ВІЛ-інфекції ми вирішили поділитися з читачами нашої статті.

Однозначної відповіді на питання виникнення вірусу імунодефіциту людини, на жаль, немає. Існують тільки гіпотези. Кожна з них має своє обґрунтування, але в науковому світі все вони продовжують залишатися лише припущеннями - можливими і для кого-то досить спірними версіями події.

Найперша гіпотеза походження ВІЛ пов'язана з мавпами. Її висловив більше 20 років тому американський дослідник Б. Корбетт. На думку цього вченого, ВІЛ вперше потрапив в кров людини в 30-х роках минулого століття від шимпанзе - можливо, при укусі твариною або в процесі оброблення людиною туші. На користь цієї версії є серйозні аргументи. Один з них - в крові шимпанзе дійсно був знайдений рідкісний вірус, здатний при попаданні в людський організм викликати стан, схожий на СНІД.

На думку іншого дослідника, професора Р. Геррі, СНІД набагато старше: його історія налічує від 100 до 1000 років. Один з найбільш серйозних аргументів, що підтверджують цю гіпотезу - саркома Капоши, описана на початку XX століття угорським лікарем Капоши як "рідкісна форма злоякісного новоутворення", свідчила про наявність у хворого вірусу імунодефіциту.

Багато вчених вважають батьківщиною СНІДу Центральну Африку. Ця гіпотеза, в свою чергу, поділяється на дві версії. Згідно з однією з них, ВІЛ вже давно існував в ізольованих від зовнішнього світу районах, наприклад, в племінних поселеннях, загублених в джунглях. Згодом, коли міграція населення збільшилася, вірус вирвався "назовні" і почав швидко поширюватися. Друга версія полягає в тому, що вірус виник як наслідок підвищеного радіоактивного фону, який зареєстрований в деяких районах Африки, багатих покладами урану.

Порівняно недавно з'явилася ще одна гіпотеза, що належить англійському досліднику Е. Хупеору: вірус з'явився на початку 50-х років двадцятого століття внаслідок помилки вчених, які працювали над створенням вакцини від поліомієліту. Помилка полягала в тому, що для виробництва вакцини використовувалися клітини печінки шимпанзе, імовірно містили вірус, аналогічний ВІЛ. Одним з найбільш сильних аргументів на користь цієї гіпотези є факт, що вакцину випробовували саме в тих районах Африки, де на сьогоднішній день зареєстрований найвищий рівень інфікованості вірусом імунодефіциту.

Наталія Погоріла
Амур-Нижньодніпровський районний відділ
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області





Останній раз редагувалося: 10.08.2020 09:56
Переглядів: 296
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті