Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 19 квітня 2024
19:03

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


18 квітня 2019, 19:43

АМУ: Уряд схвалив законопроект, спрямований на унеможливлення затягування через суди процесу об’єднання громад

Категорія справ-термінові. Строк розгляду-протягом місяця. Уряд схвалив законопроект щодо захисту прав територіальних громад в процесі їх добровільного об’єднання та приєднання до ОТГ.
У законопроекті чітко сказано, судові позови про оскарження добровільного об’єднання або приєднання громад будуть віднесені до категорій термінових адміністративних справ, які розглядатимуться за скороченою процедурою, у місячний термін. Цим документом також вносяться зміни до Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Кодексу адміністративного судочинства України.
Зокрема, законопроектом пропонується визначити чіткий процесуальний механізм оскарження рішень сільських, селищних, міських рад про схвалення проекту рішення, а також остаточних рішень місцевих рад про добровільне об’єднання територіальних громад або добровільне приєднання до ОТГ. Крім того, наголошують в Асоціації міст України, справи про оскарження відповідних рішень тепер у категорії - термінові адміністративні справи. Тобто, адміністративна справа за позовною заявою щодо оскарження таких рішень вирішується судом протягом п’яти днів після відкриття провадження у справі; апеляційна скарга розглядається в дводенний строк після закінчення строку на апеляційне оскарження.
Також пропонується чітко визначити суб’єктів, що мають право на оскарження, а саме громадяни України, місце проживання яких зареєстроване на території адміністративно-територіальної одиниці, що входить до складу відповідної територіальної громади, або сільська, селищна, міська рада, яка ініціювала або надала згоду на добровільне об’єднання (приєднання) територіальних громад.
Окрім цього, говорять в АМУ, пропонується передбачити, що рішення про добровільне об’єднання/приєднання може бути оскаржене зазначеними суб’єктами у десятиденний строк з дня прийняття.




Переглядів: 221
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті