Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
01:24

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


14 квітня 2019, 19:08

У Дніпропетровському РВ АМУ представники громад вивчали організацію інклюзивного навчання

У Дніпропетровському регіональному відділенні Асоціації міст України пройшов практикум із застосування законодавства на тему «Реформування освіти. Нова українська школа. Розвиток інклюзивного навчання». Захід організували в рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID.
Учасниками навчання стали начальники, головні спеціалісти і методисти відділів освіти та соціального захисту населення, директори і заступники керівників профільних департаментів ОМС, очільники інклюзивно-ресурсних центрів Дніпропетровської області.
На практикумі експерти, освітяни та самоврядці активно обговорювали такі питання, як зміни у нормативно-правовій базі організації інклюзивної освіти, створення інклюзивного простору для особливих дітей в дитсадках та школах. Чимало часу приділили темі: Інклюзивно-ресурсний центр – шлях до забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти.
Освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна складова сьогодні набирає обертів. Тому учасники оговорили на практикумі чимало нюансів щодо розвитку інклюзії. Зокрема, мова йшла про організацію та особливості використання коштів на обладнання ресурсних кімнат, про створення інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти, про асистентів-вихователів, про розробку індивідуальних програм для особливих дітей та її корегування протягом року, про документи для зарахування на навчання тощо.
Модератори на практикумі наголошували, в процесі реформування галузі та розвитку інклюзивного середовища, в закладах освіти щороку збільшується кількість дітей з особливими потребами. І в цих умовах завдання педагогів не лише допомогти дітям з особливими потребами з навчанням, а й з адаптацією в шкільному колективі та соціалізацією у суспільстві.
Крім того, представники різних територій Дніпропетровщини, скориставшись присутністю експертів з профільного департаменту ОДА, задали багато питань стосовно локальних проблем громад і отримали конкретні відповіді щодо їх розв'язання.









Переглядів: 235
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті