Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Сб, 20 квітня 2024
04:58

БЛОГ

НАТО заморозить допомогу Україні через дискримінацію ЛГБТ?

30.09.2020 10:57



Цього року ми спостерігаємо чітку картину, як інтереси ЛГБТ-спільноти стали важливішими за проблеми всіх інших соціальних груп в країні: інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, ветеранів бойових дій тощо. Наприклад, Уповноважена Верховної ради з прав людини геїв Людмила Денісова неодноразово вставала на захист сексуальних меншин: у травні закликала вибачитися дитячого омбудсмена Миколу Кулебу через негативне висловлювання на адресу ЛГБТ-родин; в липні розкритикувала законопроект щодо "запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендерізму"; у вересні після нападів на прайди засудила радикалів та звинуватила суспільство у недостатній лояльності до ЛГБТ.

Ймовірно, розраховуючи на підтримку з боку Денісової восени про свої вимоги голосно заявили гей-активісти серед військових. Якщо раніше вони на чолі з Віктором Пилипенко групувалися на невеличкій сторінці у Facebook, то зараз ветеран АТО Дмитро Євченко зажадав серйозних законодавчих змін щодо захисту прав квірів у військах та створення для них окремої ветеранської організації . У результаті з'явилися дві петиції з проханням "Законодавчо припинити гомофобію у Збройних силах України". Одна на change.org, друга - на сайті Президента від соратника Євченко Євгена Будовського - інспектора відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції в Запорізькій області . Її вже підписали більше 50 осіб, тобто петиція має всі шанси стати об'єктом просування як мінімум з боку Людмили Денісової чи інших високопоставлених представників гей-лобі.

Як це звичайно буває з правами ЛГБТ-спільноти, чим більше про цю проблему пишуть в ЗМІ, тим жорсткіше стають її вимоги. Як завжди раптом надійшли рекомендації від наших іноземних партнерів. Після прайдів у Харкові, Одесі та Запоріжжі з'явилась інформація про те, що від вирішення питання стосовно прав ЛГБТ залежить отримання подальшої західної військової допомоги . Начебто НАТО занепокоїлося гомофобними виступами представників "Свободи", С14 та ТіП і не хоче нам допомагати без законодавчого захисту прав ЛГБТ, зокрема у ЗСУ.

На жаль, ЛГБТ-рух та його лобісти у владі зробили все, щоб створити конфлікт у суспільстві та найрадикальнішим способом завдати шкоди традиційним цінностям, наприклад інституту сім'ї чи консервативним підвалинам в армії. З іншого боку, неможна не відзначити вичікувальну позицію націоналістів, які мовчать про прийдешні реформи в ЗСУ та ризик позбутися західної військової допомоги через ЛГБТ-істерію. Невже Білецький, Ярош, Тягнибок, Ходаковський і Карась змирилися зі своєю поразкою у боротьбі з гей-лобі? Скоріше за все, доводити кулаками істину без неприємних наслідків стало практично неможливо, а в кулуарній війні гей-активісти поки перемагають за явною перевагою.




Коментарі: 0 | Залишити коментар

Помста подається холодною: Саакашвілі усуває Авакова

15.06.2020 10:50





Протягом шести років Арсену Авакову неодноразово пророкували звільнення з посади, але він кожен раз зберігав свій пост. Корупція в МВС, затягування розслідування резонансних злочинів, проблеми з особовим складом, розквіт вуличного бандитизму, - все це було рік и два тому. Втім, лише зараз шанси на відставку міністра підвищилися як ніколи. Масова стрілянина в Броварах, зґвалтування дівчини поліцейськими у Кагарлику, викриття банди в погонах в Павлограді - стали потужними каталізаторами протестів 5 червня. Проте крім активістів, тепер проти Авакова майже єдиним фронтом виступили ЗМІ, народні депутати зібрали близько 55 голосів на підтримку його відставки, а сайт президента поповнився новими антиаваковськими петиціями . Невже ми є свідками того, що громадянське суспільство своїм обуренням майже домоглося звільнення з посади головного міністра-довгожителя України?



Насправді, чиновники та олігархи, що контролюють ЗМІ, вирішили прислухатися до думки людей тільки тоді, коли їм це стало вигідно. По суті, Зеленський та його оточення санкціювали публічну прочуханку Авакова виключно після того, як змогли заручитися міжнародною підтримкою. В цьому Зеленському допоміг, звичайно, Міхеїл Саакашвілі. Серед силовиків цього навіть не приховують. За словами співробітників спецслужб, призначення Саакашвілі лобіювали США для оновлення іміджу української влади. В свою чергу, він почав з МВС і переконав Зеленського в небезпеці з боку Авакова. При цьому в СБУ впевнені, що глава МВС готує потужну відсіч тим, хто збирається відправити його на спокій.



Зрозуміло, що всі слова Саакашвілі після приходу на посаду голови Виконавчого комітету реформ про те, що між ним та Аваковим не було війни - блеф. Війну та особисту неприязнь між ними бачили всі. Ба більше під повернення Саакашвілі в українську політичну еліту йому готували посаду голови МВС, але навесні час для цього ще не прийшов . Тепер, коли здетонували, здавалося, важкі, але звичайні для останніх років злочини, Саакашвілі не дасть Авакову шансу залишитися на посаді. При цьому для Зекоманди відставка Авакова на тлі кризи в МВС - теж непоганий крок для анонсування нових реформ та підвищення рейтингу перед місцевими виборами.



Наразі залишається лише здогадуватися, на які крайнощі піде Аваков для врятування своєї кар'єри, та що Саакашвілі захоче отримати від Зеленскього після перемоги над своїм особистим ворогом. У будь-якому разі, довгоочікуване для багатьох звільнення з посади Авакова стане переломним моментом для України та приводом для серйозних політичних змін.





Коментарі: 0 | Залишити коментар

Усього 2. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті