Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 16 травня 2024
03:43

БЛОГИ

kogushka


22 жовтня 2012, 17:51

oblrada.dp.ua/press/news/default/2012-10/2579 На Дніпропетровщині прийнята регіональна програма щодо забезпечення житлом дітей-с

На сесії Дніпропетровської обласної ради прийнята регіональна програма щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2015 роки. У рамках програми передбачається створення соціальних гуртожитків, проведення ремонтів у власних будинках та квартирах та придбання житла для дітей цих категорій. Загальне фінансування регіональної програми щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2015 роки складає 20 млн грн.

«Одним із пріоритетних напрямків у сфері соціального захисту дітей є захист їх житлових прав. Завдяки Соціальним Ініціативам нашого Президента Віктора Федоровича Януковича це питання сьогодні розглядається на найвищому державному рівні. Сьогодні на Дніпропетровщині під час сесії обласної ради прийнята регіональна програма щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це реальний крок у вирішенні житлового питання цієї категорії дітей», – сказав Олександр Вілкула.

Губернатор зазначив, що в Дніпропетровській області в містах і районах створено єдиний реєстр квартир, закріплених за дітьми, що знаходяться в державних дитячих закладах, під опікою і піклуванням в сім'ях громадян, з метою збереження за цими дітьми житла до їх повноліття.

До початку реалізації проекту «Родина для дитини» на 1 січня 2010 року в інтернатних закладах регіону перебувало 2500 дітей, на 1 січня 2011 року – 2300 дітей. На сьогодні в інтернатах проживає близько 1300 дітей. При цьому в рамках реалізації проекту «Родина для дитина» 808 вихованців інтернатів знайшли свої родини – були влаштовані в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї, усиновлені або взяті під опіку. Решта дітей – досягли повноліття і пішли в самостійне життя. Їм також надається системна допомога в рамках проекту «Родина для дитини», в тому числі, щодо захисту їх житлових прав.

Завдяки регіональній програмі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, після закінчення навчання в ПТУ або ВНЗ будуть забезпечені житлом. Зокрема, місцями у соціальних гуртожитках або квартирами. Також дана програма передбачає і проведення капітальних ремонтів у квартирах дітей.

«Ми вдячні депутатам обласної ради, які підтримали Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ініційовану губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом. У рамках цієї Програми з бюджетів усіх рівнів виділятимуться цільові кошти на забезпечення дітей цієї категорії житлом», - сказав голова обласної ради Євген Удод.

На сьогодні в області відкрито два соціальні гуртожитки: У Кривому Розі та Дніпродзержинську, у яких вже проживає 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. До кінця 2015 року планується відкрити подібні установи ще в Дніпропетровську, Нікополі, Павлограді та Дніпродзержинську.

У 2010-2011 роках 26 дітей цієї категорії отримали квартири. За бюджетні кошти проведено капітальний ремонт 32 помешкань, які належать дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування. 369 дітей цієї категорії, які навчаються у професійно-технічних училищах та вищих навчальних закладах області також забезпечені гуртожитком.

Відділ з питань зв’язків з громадськістю та пресою обласної ради


Останній раз редагувалося: 22.10.2012 17:51


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті