Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Ср, 15 травня 2024
09:04

БЛОГИ

kogushka


9 січня 2012, 21:14

У Дніпродзержинську правоохоронці та представники низки контролюючих органів здійснили вторгнення до приміщення дитячого комплек

5 січня у Дніпродзержинську група правоохоронців та представників низки контролюючих органів здійснили вторгнення до приміщення дитячого комплексу «Сонячний світ», в якому розміщено громадську приймальню Дніпропетровської обласної дитячої правозахисної організації «Допоможемо дітям». Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив голова громадської організації Микола Кожушко.

За словами Миколи Кожушка, очільник групи представився слідчим Дніпровської районної у місті Дніпродзержинську прокуратури і пояснив раптову появу групи у дитячому комплексі необхідністю проведення термінової перевірки документації «Сонячного світу» за скаргою Управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради. Суті скарги члени групи — 15 осіб — не пояснили ані директорові комплексу Миколі Трофімову, ані голові громадської дитячої організації «Допоможемо дітям».

На очах у дітей, котрі прийшли на заняття у гуртки «Сонячного світу», та їх батьків члени групи вилучили документацію комплексу, заявивши директору: «Можливо, документація комплексу — у порядку, але краще б ви не надавали приміщення громадській організації «Допоможемо дітям», через це комплекс очікують великі неприємності».

Миколі Трофімову вручено повістку з’явитися до районної прокуратури 11 січня.

Керівник правозахисної дитячої організації Микола Кожушко заявив про незаконність вторгнення та перешкоджання роботі громадській організації з боку владних структур, висловив серйозне занепокоєння таким брутальним порушенням законодавства.

«Зараз ми оформлюємо звернення до Дніпропетровської обласної прокуратури, в якому просимо надати оцінку діям дніпродзержинських представників контролюючих та правоохоронних органів. Такі вчинки не мають залишатися безкарними», — сказав Микола Кожушко.

Начальник Управління освіти і науки міської ради Ольга Баштаненко пояснила, що скарга пов’язана із функціонуванням дитячого комплексу «Сонячний світ» без належного оформлення дозвільних документів, зокрема, статуту, переліку послуг тощо. Наявність таких документів, за словами Ольги Баштаненко, — законна вимога, здійснення перевірки вимагали і обласні профільні структури.

Нагадаємо, що у Дніпродзержинську напередодні святкування в Україні 20-річчя ратифікації конвенції ООН «Про права дитини» та Дня захисту дітей, 17 травня 2011 року відкрилася перша дитяча громадська приймальня. Приймальна для дітей та батьків створена за сприяння Дніпропетровської обласної дитячої громадської організації «Правозахисний Союз «Допоможемо дітям» і працює на лівобережному житловому масиві у приміщенні дитячого комплексу «Сонячний світ».

За інформацією громадської організації «Правозахисний Союз «Допоможемо дітям», ця дитяча громадська приймальня є унікальним в Україні об'єднанням для сприяння творчого розвитку, самореалізації дітей та захисту їх інтересів у суспільстві. Робота Дніпропетровської обласної дитячої громадської організації «Правозахисний Союз «Допоможемо дітям» і дитячого комплексу «Сонячний світ», що займається розвитком дітей, мала стати прикладом для спільної участі влади та громадськості у вихованні молодого покоління.

Довідка: Дніпропетровська обласна недержавна некомерційна дитяча громадська організація «Правозахисний Союз «Допоможемо дітям» заснована у грудні 2005 року. Метою організації є надання допомоги та сприяння всебічному розвитку дітей, підлітків та молоді, соціально незахищених категорій населення.


Останній раз редагувалося: 09.01.2012 21:14


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті