Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 25 квітня 2024
12:21

БЛОГИ

marik2104


20 травня 2022, 11:12

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку»

Нещодавно у Павлоградській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Павлоградська ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку.
На запитання платників податків відповідала начальник Павлоградської ДПІ Ольга Радіонова.
Надаємо відповіді на запитання, з якими зверталися платники податків.

Питання: Касир завершує робочий день і виявляє, що ПРРО не дає можливості закрити зміну. Що в такому випадку робити?
Відповідь: Насамперед слід встановити вид несправності, адже можливі два варіанти поломки. Якщо вийшло з ладу програмне забезпечення, необхідно оновити його версію, та повторити процедуру закриття зміни.
Якщо ж несправний пристрій, необхідно подати Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (далі – Повідомлення). У Повідомленні необхідно зробити позначку про несправність. Після відновлення роботи пристрою необхідно подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – Заява) за формою № 1-ПРРО (J/F1316604). У Заяві має бути позначка про відновлення роботи.

Питання: Які підприємці – платники єдиного податку мають застосовувати касові апарати у 2022 році?
Відповідь: З 1 січня 2022 року підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп у разі проведення готівкових розрахунків зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, крім спрощенців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства. Крім того, підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО.

Питання: Чи необхідно реєструвати КОРО на програмний РРО?
Відповідь: Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено реєстрації та використання книги обліку розрахункових операцій на програмний реєстратор розрахункових операцій.

Питання: Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО?
Відповідь: Програмування товарів чи послуг в ПРРО здійснюється суб’єктом господарювання чи касиром самостійно шляхом додавання товарів/послуг, який формується згідно з інструкцією користувача ПРРО.




Останній раз редагувалося: 20.05.2022 11:12


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті