Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пт, 19 квітня 2024
21:07

БЛОГИ

marik2104


20 травня 2022, 11:11

Онлайн-засідання з питань наповнення селищного бюджету та ефективного використання бюджетних коштів Межівської селищної ради

Днями Межівською селищною територіальною громадою проведено розширене онлайн-засідання комісії з питань наповнення селищного бюджету та ефективного використання бюджетних коштів Межівської селищної ради.
Від податкової служби прийняли участь: начальник Межівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Людмила Дудко, начальник Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Наталія Жуковіна.
Під час проведення даного заходу фахівцями ГУ ДПС надано роз’яснення з питань:
- формування реєстру фізичних осіб – власників земельних ділянок та власників нерухомого майна;
- порядку формування податкових повідомлень-рішень та вручення їх платникам;
- здійснення контролю за сплатою місцевих податків та зборів;
- проведення роботи з боржниками.
Дудко Людмила звернула увагу присутніх, що з 01.01.2022 стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Нагадала, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація):
- особисто або уповноваженою на це особою;
- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.
Дудко Людмила наголосила, що для громадян, які не мають можливості своєчасно до 01.05.2022 подати декларацію граничний термін подання звітності відтерміновується до строку, встановленого Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».
Такі платники податків звільняються від передбаченої Податковим кодексом України відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану.
Податкову декларацію за 2021 рік можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.
Наталія Жуковіна прокоментувала, що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».
Зокрема, даним Законом внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до яких введено поняття «мінімальне податкове зобов’язання» – це мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобов’язанням.
Під час засідання було обговорено питання щодо наповнення бюджету за рахунок погашення заборгованості земельного податку з громадян, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.



Останній раз редагувалося: 20.05.2022 11:11


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті