Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 08 мая 2024
14:24

Іван і Марта

Посмотреть афишу: Іван і Марта Документальный фильм

Україна, 2023, 🕓 75 min


Реж.: Сергій Буковський

Історія кохання та боротьби шістдесятника Івана Дзюби та його дружини Марти.

Іван Дзюба літературознавець, публіцист і «прапор українського шістдесятництва». Ліна Костенко згадує про нього як про людину, що завжди мала мужність говорити правду. Ініціатор знаменитої акції протесту проти масових арештів українських інтелектуалів на прем’єрі «Тіней забутих предків» Сергія Параджанова разом із Василем Стусом та В’ячеславом Чорноволом і автор знакової книги «Інтернаціоналізм чи русифікація?» не міг не привернути до себе пильну увагу органів КДБ. Через усі тривоги та репресії, пов’язані з діяльністю дисидента, з ним пліч-о-пліч пройшла його дружина Марта. Разом вони прожили 62 роки. «Іван і Марта» – це ніжна історія їхніх стосунків та активної громадської позиції Івана, розказана дружиною, яка до останнього була його надійною опорою й коханням усього життя.

Стрічка Сергія Буковського проливає світло на те, як формувалось коло талановитих однодумців-інтелектуалів, чим жили українські шістдесятники між Києвом та Львовом і як вони обрали шлях боротьби з режимом, за який багатьом довелось заплатити дорогу ціну. Усе своє життя Дзюба присвятив відродженню української культури та самобутності й рішуче виступав проти русифікації. Він помер 22 лютого 2022 року. Через 2 дні росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Його рідна Миколаївка на Донеччині тимчасово окупована росіянами.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте