Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
11:29

Від Різдва до Йордану

Посмотреть афишу: Від Різдва до Йордану

У Дніпровському Будинку мистецтв відбулося відкриття регіональної (Дніпро, Запоріжжя, Луцьк, Новомосковськ, Підгородне, Верхівцеве, Петриківка, Широківський район) виставки декоративно-прикладного мистецтва «ВІД РІЗДВА ДО ЙОРДАНУ», що продовжує традиції Всеукраїнської виставки «Різдвяна казка». Такі традиційні імпрези, присвячені новорічно-різдвяному циклу українських святок, відкриваються щорічно. Вже в одинадцяте в нашому місті ми презентуємо таланти майстрів нашого краю та їхні роботи.

В експозиції представлено близько 100 творів 28 талановитих митців об'єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв. Відвідувачі зможуть побачити нові роботи відомих майстрів та відкрити для себе нові імена. Широко представлені панно та рушники з петриківським розписом, серед авторів яких лауреат мистецької премії ім. Тетяни Пати Вікторія Тимошенко, відома майстриня Валентина Хоменко, що минулого року представляла український декоративний розпис в Туреччині, майстрині-педагоги Ганна Олійник, Наталія Бережна, Тетяна Цимбалей, які старанно передають свої вміння дітям.

Витонченою ажурністю і красою радують різдвяні витинанки лауреата мистецької премії ім. Тетяни Пати Ольги Іващенко та натхненного популяризатора петриківської витинанки, майстрині витинанки в третьому покоління Наталії Авдєєнко.

Розмаїття народних ляльок (ляльки-мотанки, каркасні ляльки, ляльки з природних матеріалів, оригінальні лялькові композиції) представляють на виставці знані майстри лялькарства Ольга Родкіна (лауреат мистецької премії ім. Тетяни Пати), Тамара Горбунова, Катерина Мусієнко, Олена Бєлова, Тамара Макаренко, Лідія Мартинова, Майа Холькіна, Світлана Михайлик. Гарну нагоду познайомитись з новими зразками жіночих прикрас вже відомих майстрів Олени і Василя Немировських та Наталії Любчич матимуть шанувальниці бісероплетіння.

У вітринах можна побачити неймовірно запашне традиційне обрядове печиво Тетяни Родкіної та Ірини Пяшинцевої, цікаві писанки майстрині з Верхівцевого Алли Бурі.

Своєю пластичністю радують вироби унікальних майстрів художньої обробки природних матеріалів Володимира Яценка (плетіння з голок сосни) та Олександра Соколова (мініатюрні твори соломоплетіння).

Як завжди, на виставці широко представлені дерев'яні механічні іграшки відомого майстра з Новомосковська Василя Луганського.

До 1 лютого запрошуємо вас відвідати цей непересічний виставковий проект . Уподобаний виріб можна буде придбати.


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте