Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
11:45

Діалог, якого не було…

Посмотреть афишу: Діалог, якого не було… Живопись

Персональна виставка абстрактного живопису Анатолія Меньківа «Діалог, якого не було…» Проект репрезентує дві серії робіт: «Метафізика» та «Діалог, якого не було…», що створені протягом останніх двох років. Поштовхом для реалізації цього проекту стали обмеження звичного способу життя під час карантину, а творча енергія художника мала знайти вихід у мистецький простір. Широка гамма внутрішніх відчуттів та переживань митця у непростий для всього людства час, знайшла цей вихід у вигляді творів абстрактного живопису. І це несподівано, адже Анатолій відомий як художник-графік, дизайнер. У серіях абстрактних робіт художник знов впевнено проявляє свою індивідуальність, відмінно володіючи авторською технікою й одночасно поєднуючи властиве його живопису колористичне багатство. Абстрактне мистецтво сьогодні актуальне, своєрідне, але й водночас дискусійне. Абстракція привертає увагу своєю неповторністю. А ще на думку дослідників цього напряму образотворчого мистецтва використовує базові елементи візуальної мови, тобто колір, форму та лінію, а головними якостями абстракції є експресія, текстура, композиція та процес її створення.

Серія «Метафізика» за задумом художника має розкрити та передати філософію переживань автора за допомогою властивостей кольору, форми та лінії, що створює цілісне візуальне враження, і сприймається як унікальний візуальний досвід. А друга серія, що має назву «Діалог, якого не було…» у більшості композиційних рішень, побудована на поєднанні умовного орнаменту, ніби одягнутого у різноманітні ефектні за формою різнокольорові лінії, що створюють додаткову світлотіньову гру. Жодна робота не має назви, тим самим художник закликає відвідувачів виставки розпочати діалог з теми сприйняття кожним своїх внутрішніх відчуттів. І цей діалог обов’язково відбудеться…

Анатолій Меньків – український художник, дизайнер народився в Дніпрі у 1967 р.. Здобув освіту у Дніпропетровському художньому училищі (майстерня Григорія Чернети) та Українській академії друкарства (м. Львів). Співзасновник та голова осередку Спілки дизайнерів України у м. Дніпрі, член Національної спілки художників України. Автор багатьох творів дизайну, які представляв на різноманітних виставках та фестивалях. Особливо значним його досягненням є популяризація України у світі завдяки організації та проведенню з 2004 і до сьогодні Міжнародного фестивалю дизайну «COW» («Корова»), де беруть участь дизайнери з 30 країн світу. У березні 2015 р. започаткував волонтерський рух з проведення занять арт-терапією з пораненими бійцями з зони ООС в Дніпровському військовому шпиталі і проект «Арт-десант» в Обласній лікарні ім. Мечникова. Ці заняття до сьогодні дають гарні результати і допомагають у боротьбі з посттравматичним синдромом. Роботи художника зберігаються в музеях, галереях та приватних колекціях України, США, Італії, Іспанії, Кореї.





 

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте