Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
10:47

Бактерії - маленькі істоти з величезним значенням

Посмотреть афишу: Бактерії - маленькі істоти з величезним значенням Лекция

Дніпровська Центральтна міська бібліотека та Громадська організація «Освітній центр «Відкрите Знання» в рамках проекту HUB «Світ науки» запрошують на лекцію «Бактерії - маленькі істоти з величезним значенням».

Лектор: 

Дмитро Степанський - доктор мед. наук,   зав. каф. мікробіології, вірусології,  імунології та епідеміології ДЗ «Дніпропетровська медична мкадемія МОЗ України»

Мікроорганізми та їх діяльність життєво важливі практично для всіх процесів на Землі. Мікроорганізми мають велике значення, оскільки вони впливають на кожен аспект нашого життя - вони є в нас, на нас і навколо нас.

Мікробіологія – вивчає  всі живі організми, які занадто малі, щоб їх можна було побачити неозброєним оком. Сюди входять бактерії, археї, віруси, гриби, пріони, найпростіші та водорості, спільно відомі як «мікроби». Ці мікроби відіграють ключову роль у кругообігу поживних речовин, біодеградації, зміні клімату, псуванні їжі, причині та боротьбі із захворюваннями та біотехнології.

Завдяки своїй універсальності мікроби можуть працювати багатьма способами: виготовлення рятувальних препаратів, виготовлення біопалива, очищення забруднень, виробництво / переробка їжі та напоїв.

Деякі найважливіші відкриття, без яких життя у  сучасному суспільстві було б зовсім інакшим, стали результатом досліджень відомих мікробіологів, таких як Пастер, Кох з їх геніальними відкриттями, Дженнер - вакцина проти віспи, Флемінг- та виявлення пеніциліну, Маршалл - виявлення зв’язку між Helicobacter pilory інфекція та виразкою шлунка та інші.

Дослідження мікробіології  продовжують бути центральними у вирішенні багатьох сучасних світових прагнень та викликів:  підтримка продовольчої, водної та енергетичної безпеки для здорового населення на землі. 

Про це більш детально ми поговоримо на зустрічі.

Чекаємо учнів, студентів, педагогів, фахівців. Майбутніх і сучасних медиків, екологів, біологів,  хіміків, аграріїв.

Адреса: Дніпровська Центральна міська бібліотека,   вул. Воскресенська, 23, Лекційний зал, 3 поверх


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте