Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 26 апреля 2024
01:37

Кінозустріч: сім’я у сучасному світі. «Олена»

Посмотреть афишу: Кінозустріч: сім’я у сучасному світі. «Олена»

Кінолітературний клуб «Неоліт» та Дніпровська Центральна міська бібліотека запрошують всіх охочих на обговорення фільму «Олена» (2011).

Яке місце займає сім'я в сучасному світі? В якому напрямку вона рухається - до повного розпаду і відмирання або ж сім'я приймає нову форму, яку більшість з нас поки що не готове сприйняти? Серійні шлюби, одностатеві сім'ї, полігамні зв'язки в рамках моногамної пари, цивільний шлюб, що ні до чого не зобов'язує, чайлдфрі, сім'я як бізнес- партнерство - це варіанти нової ліберальної норми або продукти розпаду традиційної сім'ї? Робити футурологічні прогнози з приводу сім'ї майбутнього - це невдячна справа, але ми можемо спробувати дати оцінку сучасному стану сім'ї. Хоча б для того, щоб зробити свідомий вибір у своєму житті. Щоб відповісти на озвучені питання, треба не стільки вивчати переваги і недоліки сучасних сімей, скільки звернути увагу на недавнє минуле і простежити за трансформацією традиційної сім'ї. Слід з'ясувати глибинні причини, що запустили настільки швидкі і радикальні зміни в сімейному житті, яка не змінювалося з біблійних часів. Наступні кінозустрічі в «Неоліті» ми присвятимо пошуку відповіді на «сімейне питання». Проблему сучасної сім'ї розглянемо на матеріалі трьох знакових фільмів.

Другий фільм у нашій програмі – це «Олена» (2011) Андрія Звягінцева. Тут ми звернемося до реальності пост-радянських країн. Режисер ставить на шальки терезів дві сім'ї. Перша заснована на союзі двох особистостей. Друга сім'я з'єднана кровними узами. На жаль, в дарвінівській боротьбі за виживання біологічні зв'язки виявляються сильнішими ніж крихкий союз особистостей. Олена скоює злочин, але уникає кримінального покарання. Вона зраджує чоловіка заради благополуччя рідного сина. Олена чекає покарання тортурами совісті, але цього не відбувається, тому що життя виявляється прозаїчніше питань Достоєвського. Все постає як банальна боротьба за ресурси і життєвий простір, в якій в умовах пост-радянського суспільства перемагає більш пристосований і менш чутливий до складних моральним суперечностей. Дуже конкретні біологічні родинні зв'язки виявляються вищими за принципи загальнолюдської моралі.

Увага! Фільм дивимось вдома і весь час кінозустрічі присвячуємо розмові про кіно.

Адреса: вул. Воскресенська, 23, соціокультурний центр, 4 поверх


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте