Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 18 апреля 2024
23:23

Масовий голод 1946-1947 рр. в Радянській Україні

Посмотреть афишу: Масовий голод 1946-1947 рр. в Радянській Україні История

Відсьогодні в 9 залі музею відкрита фотодокументальна вистава «Масовий голод  1946- 1947 рр. в Радянській Україні».

Факт повоєнного голоду довгий час ігнорувався та замовчувався комуністичним керівництвом, аж до розпаду СРСР. Щодо цієї трагедії використовувались поняття «роки повоєнної розрухи», «тимчасово важкого життя населення СРСР». Із здобуттям Україною незалежності, помітними стали зміни у сприйнятті та висвітленні подій 1946-1947 рр. Відбулось розсекречення низки таємних документів, що об’єктивно довели присутність голоду на теренах України, реалістично показали становище українців у цей період і викрили винуватців тих важких часів. Виставка розкриває причини післявоєнного голоду в Україні, показує життя різних верств населення у ці роки та наслідки катастрофи. Особливу увагу виставки приділено ролі керівництва СРСР І УРСР в призведенні громадян до голодної смерті.

Виставка є спільним проектом Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» Український інститут національної пам’яті. Підготовлена на матеріалах центральних, галузевих та регіональних архівів усієї України.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте