Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
21:15

Французская Весна 2019

Французская Весна 2019

Фестиваль

Дивувати українського глядача з кожним роком стає все складніше, але ми спробуємо це зробити в шістнадцятий раз!
Фестиваль, що пропонує кожного року новаторські проекти і є простором обміну, креативу, розваг та копродукцій, але не міняє формату.
Вперше обрана загальна тема фестивалю – КОЛІР.

Весна – це пора року, на яку дуже чекають! Вона асоціюється з теплотою та оновленням.
В Україні ця пора року набуває ще й іншого виміру – як французько-український культурний сезон, інтенсивний та захоплюючий, що розквітає по всій країні. Цьогорічна «Французька весна» обрала тематику, яка щодня набуватиме іншої форми, варіюючи від події до події: колір!
Колір оточує нас повсюди – у природі, міському середовищі, в нашому повсякденному житті. Колір відображає наші емоції, супроводжує наше суспільне життя, надає виразності та рухомості мистецтву та культурі.

Цього року у свій 16-й сезон «Французька весна» розгорне свою активність у близько десяти містах країни; її яскраві промені осяють українську столицю та регіони. І все це завдяки спільній роботі Французького інституту в Україні та мережі закладів «Альянс франсез», які, разом зі своїми незмінними партнерами, забезпечують діяльність французької культурної мережі.
Сміливa, вимогливa, і водночас ігрова програма, яка віддзеркалює сучасну французьку та франко-українську художню творчість, буде представлена українському глядачеві.
Чимало заходів стануть знаковими подіями нашого щоденника: концерт «Музикантів Лувру» у Харкові, вистава «Садівниця Мю і кінематика флюїдів» від колективу Transe Express у Києві, вистава «Тотем» від компанії Les Quidams у Дніпрі, Запоріжжі та Харкові або ж перформанси стріт-арту та лайвпейнтингу у Львові, Рівному та Києві. При цьому, кіно, література та візуальне мистецтво теж не будуть залишені осторонь!
Щира подяка за роботу українським партнерам, участь яких є запорукою успішного проведення цього багатопрофільного фестивалю, й особливо нашим підприємствампартнерам та підприємствам-меценатам, за їхню підтримку, їхню вірність та їхню відвагу. «Французька весна» є вінцем праці великої команди, у якій кожному належить винятково важлива роль.

Джазовий концерт тріо Венсана Буржекса

Дніпропетровська обласна філармонія, 5 квітня, 19:00

Відкриє Французьку весну 2019 у Дніпрі джазовий концерт Тріо Венсана Буржекса: Венсан Буржекс (фортепіано), Дерріл Холл (контрабас), Бенджамін Хенок (ударні).

Венсан Буржекс – один з найяскравіших джазових піаністів сучасної Франції. У 2017 році став фіналістом премії Джанго Рейнхардта і номінантом на Victoires de la Musique Jazz. Навчався у США, у знаменитому коледжі Берклі. Після закінчення університету Венсан Буржекс переїхав до Нью-Йорку, де став активним учасником музичної сцени столиці джазу. Співпрацює із багатьма відомими музикантами, серед яких – тромбоніст Аль Грей і ударник Боббі Дарем (пізніше вони створять тріо «BоBоBо» з басистом П'єром Буссаге). Протягом декількох років був піаністом у квартеті Джейн Айри Блум. Повернувшись до Франції 2003 року, продовжує грати з такими музикантами, як Раві Колтрейн, Авішай Коен, Лью Табакін, Хал Сінгер, Боббі Дарем та інші. Новий альбом Венсана Буржекса “Cosmic Dream” виходить у квітні 2019 року.

Фотовиставка Александри Новоселофф "Стіни між людьми"

Музей "Літературне Придніпров'я", 9-25 квітня, 18:00

Майже 20 років пройшло після падіння Берлінської стіни, проте, багато інших мурів продовжують розділяти людей, нові стіни продовжують будувати. Ці «працюючі» стіни є істотними ознаками постійної напруженості сьогодення та безвиході у заморожених конфліктах. Олександра Новоселофф та Франк Найс поїхали познайомитись з людьми, що мешкають біля цих стін, щоб краще зрозуміти, як вони живуть. Вони привезли звідти серію фотографій, що розповідають про життя та реалії життя навколо існуючих стін.
Як пояснити парадоксальну витривалість цих принципів поділу та розділення, закриття та контролю, стримування та відгородження? Як люди, розділені цими мурами, навчилися жити поряд з ними та використовувати їх?

Виставка "Французький слід в історії України 18-19го століть"

Дніпропетровський національний історичний музей, 10-25 квітня, 18:00

Виставка презентує музейно-історичну версію взаємовідносин України і Франції в кінці 1870 - 1918 роках. На виставці представлено майже 230 історичних документів тих часів і подій, які яскраво і переконливо відтворюють важливий період бурхливого розвитку українського регіону. Музейні предмети розповідають про історію діяльності французьких підприємців і капіталів у гірничій, металургійній, машинобудівній та хімічній промисловості, у сфері будівництва та електрики, у залізничному будівництві в регіоні.

Концерт Ensemble Alternance

Дніпропетровська академія музики ім. М.І. Глінки, 17 квітня, 18:00

Ensemble Alternance - це об'єднання сольних музикантів, які розпалюють нові горизонти у величезних обіймах музики нашого часу. Ансамбль «Alternance» був заснований у 1983 році флейтистом Жаном-Люком Мене. Колектив працює з явищем плинності часу – інтегрує, розробляє та використовує його. Зіставляючи музику сучасності й минулого, ансамбль досліджує її культурну та інструментальну еволюцію. У такий спосіб, переосмислюючи інструментальну практику, такий підхід дозволяє відкрити та по-іншому поглянути на твори таких знакових митців як Булез, Кейдж, Донатоні та їхніх молодших колег Ерсана, Мантовані, Шоллера.

Вулична вистава "Три тотеми" компанії Les Quidams

Площа Героїв Майдану, 19 квітня, 19:30

Гігантські силуети з чистими формами безшумно рухаються поміж глядачів. Рухаючись повільно, з м'якою грацією, вони поступово жвавішають і починають танцювати. Але хто вони, ці яскраві тіні? Неперевершена вулична вистава відбудеться на головній площі міста.

«Довгі ночі короткого метра»

19-20 квітня, 23:00, «МОСТ-КІНО»

Надзвичайно популярні з 2004 року, коли фестиваль «Французька весна в Україні» проходив вперше, «Довгі ночі короткого метра» невпинно набирають обертів. Концепція проста – глядачам пропонується 6-7 годин, щоб насолодитися підбіркою найкращих французьких короткометражних фільмів, поки на вулиці ніч. Особливий акцент програма робить на стрічках, які побачили світ нещодавно. Більшість фільмів з «Ночей» були представлені публіці на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку та Торонто. Фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми – кожен знайде щось до душі. Подію організовано спільно з Французьким Інститутом в Україні. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

У програмі фестивалю також передбачений конкурс поетичних читань “Весна поезії в Парижі” для дітей, який відбудеться 10-го квітня о 14:00 у приміщенні Дніпровської центральної міської бібліотеки.

Квітень 2019, вже традиційно, пройде під знаком французького мистецтва, цікавих зустрічей, відкриттів та позитивних емоцій.

Приєднуйтесь!


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте