Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
08:37

Заборонено бути щасливими

Посмотреть афишу: Заборонено бути щасливими Драма

М.Кропивницький

Драма на 2 дії

Режисер-постановник – Лідія Кушкова, нар. арт. України
Поновлення і сценографія – Олександр Варун, засл. д.м.Укр.
Балетмейстер – Олексій Коваленко, засл. д.м. Укр.

Вистава за п'єсою видатного українського классика Марка Кропивницького «Доки сонце зійде, роса очі виїсть», яка вперше була опублікована у 1903 році, порушує проблему соціальних взаємин у пореформеному селі. Драматург акцентує увагу на тому, що очікувана і закріпаченими селянами, і передовими освіченими колами реформа 1861 р. не виправдала пов'язаних з нею сподівань. Інакше кажучи, з проголошеним звільненням селян не зійшло для них сонце радісного життя. Драматург викриває всю потворність життя панської сім'ї Воронових, які і в пореформених умовах не відмовилися від кріпосницького способу життя. У драмі яскраво відтворено панський побут, розбещеність, моральний бруд, душевну мізерність мешканців поміщицьких гнізд.

П'єса нагадує нам, що найголовніше – це вiрнiсть своїм моральним законам. Їх дотримувалися нашi прадiди довгi столiття, i до них нам треба повертатися. За жанром спектакль нагадує мелодраму – тут і пристрастi, і драматичнi ефекти пiд час зображення перешкод на шляху до щасливого життя Оксани й Бориса. Цікаво розкриті образи селянської дочки Оксани, що прагне навчитися грамоти, Горнова, iнтелiгента, якому близькi народницькi iдеї, пристосуванця-перевертня Гордiя Поваренка, Воронової – всi вони реалiстично змальованi на тлi сiльського життя та стосункiв бiдноти з багачами.



Наталья  (23.11.15 08:41): Вистава просто СУПЕР!!! Навіть сину 9,5 років дуже сподобалося! Всім раджу! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте