Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
23:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод: Енергозбереження - не економія, а розумне споживання

Євген Удод: Енергозбереження - не економія, а розумне споживання
У Дніпропетровську з`явиться ще 20 енергоефективних шкіл – навчальні заклади стали учасниками спільного конкурсу Дніпропетровської обласної ради, міськради та компанії ДТЕК «Енергозбереження задля майбутнього». З 19 січня у школах, які долучилися до проекту почнеться навчання з основ енергозбереження.

«Тема енергоресурсів в Україні є надзвичайно складною і викликає соціальну напругу. При цьому не треба опускати руки, а робити все для того, щоб наші діти виросли свідомими у питанні енергоефективності і стали для нас прикладом у бережному ставленні до тепла, світла, води. «Енергозбереження задля майбутнього» – це не тільки освітня місія, а й практична допомога в утепленні шкіл, щоб учні та вчителі могли працювати у комфортних умовах» , – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

За словами керівника департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторії Гриб, проект вже став історією успіху, завдяки якій вдалося змінити ставлення до споживання енергії понад 25 тисяч людей у 20 містах України. Практична складова проекту допомогла учасникам побачити реальний ефект від енергозбереження. «Ми виховуємо нове покоління відповідальних громадян, які вже змалечку розуміють, що все залежить від їхньої поведінки і позиції», - підкреслила вона.

Більше двох місяців для учнів 6-8 класів проводитимуть факультативи з основ теплопостачання та теплозбереження, навчальну програму до яких розробили викладачі всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку». На уроках дітям розкажуть як уберегти приміщення від нераціонального використання тепла і світла. Крім того, кожна школа отримає набір для енергоаудиту (вольтметр, пірометр, термометр, вимірювальні стрічки тощо) за допомогою якого школярі визначатимуть «слабкі» та енергозатратні місця у школі чи квартирі.

Протягом весни діти побувають з екскурсією на Придніпровській ТЕС, позмагаються у конкурсах малюнків, плакатів, творів, інформаційних кампаній та агітбригад на тему енергозбереження. Також школи розроблять та презентують свої проекти, мета яких зробити свій навчальний заклад енергоефективним. Переможці отримають гранти на реалізацію своїх ініціатив, які втілять у життя до нового навчального року.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті