Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
23:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чехія подарувала Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова сучасний апарат штучного дихання

|«« «« »» »»|

Чехія подарувала Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова сучасний апарат штучного дихання. Саме таке обладнання сьогодні необхідне для порятунку найтяжчих поранених із зони АТО.

«Ми впевнені, що цей апарат дозволить нам врятувати не одне життя, кожне з яких таке цінне для нас сьогодні. Життя тих, хто захищає Україну, - наголосив радник губернатора Борис Трейгерман. - Це не просто подарунок. Люди, які допомагають, дарують надію нашим хлопцям на одужання, найголовніше, вони дарують життя».

Заступник Посла Чеської Республіки Павел Бучек розповів, що апарат штучної вентиляції легенів було придбано на замовлення лікарні ім. Мечникова.

«З березня у зв’язку з подіями, які відбувалися навколо Криму і потім навколо Донбасу, ми хотіли допомогти в гуманітарній площині. Це одна з речей, які має робити кожна держава, якій не байдуже, як живуть люди навколо, - сказав він. - Цей апарат для штучного дихання – те, що потрібно лікарні саме зараз. Ми знаємо, що він у добрих руках».

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко пояснив, що подароване Чехією обладнання розширює спектр можливостей лікарів. Це спеціальний новітній транспортний апарат ШВЛ, який має дуже хороші "мізки". Він підлаштовується під дихання людини, насичує киснем, відрізняється своєю мобільністю. Саме такі апарати сьогодні потрібні лікарні для порятунку тяжкопоранених із зони АТО.

«Тільки за сьогоднішню ніч в лікарню Мечникова надійшло четверо дуже важких поранених. Вони знаходяться в стані коми. Таких бійців через наше відділення реанімації пройшло більше 600, - зазначив Сергій Риженко. - Саме таким хлопцям потрібні апарати штучної вентиляції легенів. Сьогодні наші чеські друзі передали апарат, який вже допомагає пораненим. Він вже рятує людські життя».

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті