Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
12:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Національний гірничий університет посів 13 місце серед українських вузів у рейтингу Webometrics

Національний гірничий  університет посів 13 місце серед українських вузів у рейтингу Webometrics
Цьогорік Національний гірничий університет відзначає своє 115-річчя, але він упродовж всього часу своєї роботи залишається тим начальним закладом, до якого завжди прикута увага, а високі вітчизняні і міжнародні рейтинги засвідчують його визнання і затребуваність в державі і за її межами.

Нещодавно стало відомо, що у вебометричному рейтингу університетів світу (англ. Webometrics ranking of world’s universities) — одному з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі, - НГУ посів 13 місце.

Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік та охоплюють дванадцять тисяч університетів з усього світу. Окремим списком Webometrics публікує Інтернет-рейтинг українських ВНЗ. Звертаємо увагу, що у січні 2014 року серед більш ніж трьохсот українських ВНЗ НГУ займав 16 позицію, а нині перемістився на 13 місце.

Зазначимо, що у змаганні Webometrics з іншими дніпропетровськими ВНЗ НГУ йде з великим відривом. Так, 30 місце посідає Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту академіка В. Лазаряна, а Дніпропетровський національний університет О. Гончара - на 74 місці. Лідирує у списку найкращих українських вузів Київський національний університет імені Тараса Шевченка, а в світовому традиційно – Гарвардський університет.

В процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту навчального закладу.

Розробники зазначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності сайтів та їх дизайн до уваги не беруться. Новий web-рейтинг університетів світу, що опублікований на початку серпня, складений з урахуванням систематизованих даних, що отримані розробниками влітку 2014 року.

НГУ постійно вдосконалює свою роботу, тому й цьогорічні місця у рейтингу Webometrics досить високі. Але й це ще не межа, - вважає керівництво НГУ. Необхідной надалі змінювати мережеву політику, сприяти значному збільшенню обсягу і якості електронних публікацій, сприяти активному використанню Web-засобів у роботі університету.

Один з головних параметрів своєрідного конкурсу Webometrics - кількість присутніх на сайті університету сторінок усіх форматів, проіндексованих пошуковою системою Google. До уваги беруться й наукові статті, що опубліковані авторами університету в журналах, проіндексованих бібліометричною базою SCOPUS та входять до складу 10% статей, найбільш цитованих у своїх наукових галузях за версією Scimago Group.

Рейтинг складений дослідницькою групою Cybermetrics Lab при найбільшому в Іспанії дослідницькому центрі Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (Вища рада з наукових досліджень). Організатори зазначають, що при виборі університету абітурієнти мають брати до уваги й інші показники діяльності вищих навчальних закладів. У 2013 році НГУ посів серед технічних університетів України 7 місце за рейтингами ЮНЕСКО "Топ-200 Україна" і "Компас-2013" серед ВНЗ країни. Родзинкою стала участь НГУ у міжнародному рейтингу «QS World University Rankings» та входження до тисячі кращих ВНЗ світу. До речі, НГУ – перший і поки єдиний український вищий навчальний заклад, який торік здобув членство в IREG Observatory. Остання є міжнародною неприбутковою організацією, що об’єднала рейтингові організації QS, Shanghai Ranking Consultancy, US News and World Report, Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», НДІ прикладних інформаційних технологій і провідні європейські ВНЗ з метою сприяння інтернаціоналізації вищої освіти, посилення позицій університетів у міжнародних академічних рейтингах та поглиблення інтеграції у трикутнику «освіта- бізнес-інновації».

Gorod.dp.ua на Facebook.


ДГИ  (08.08.14 11:07): Все верно!
ДГИ лучший это доказывать не требуется!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте