Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
16:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 100 об’єктів уже виконано: Дніпро для безпеки водіїв та пішоходів продовжує ремонтувати аварійні дороги

|«« «« »» »»|

У Дніпрі продовжують усувати аварійну ямковість на автошляхах міста для безпеки водіїв та пішоходів. Нині бригади працюють на ділянці біля тупика Упертий.

«Тут неможливо було не те, що проїхати, а й ходити. Нам доводилось шукати інші шляхи, аби добиратись додому. А взимку взагалі нею мало хто користувався. Тож ми дуже зраділи, що нам нарешті роблять ремонт», — ділиться місцева мешканка Тетяна Дяченко.

Радіє ремонту і жителька Олена Помазан. Каже, взимку тут лише безстрашні могли їздити.

«Тож зараз тут дорога прекрасна», — констатує пані Олена.

Виконали половину, нині готують іншу — піднімають люки, чистять узбіччя та демонтують асфальт.

«Робота важка, адже робимо все це вручну. Працюємо вже близько тижня», — розповідає начальник дільниці Павло Кравець.

Ця дорога є головною артерією, яка зʼєднує між собою два житлові масиви — Західний та Діївку.

«Цій дорозі вже не допомагав ямковий ремонт. Цього року комплексно її оновимо. Спочатку за допомогою КП «Міськзеленбуд» розчистили узбіччя, аби тут зміг проїжджати великовантажний транспорт, і вже потім частину дороги відремонтували. Зараз тривають підготовчі роботи до другої частини ремонту. Плануємо закінчити до 13 червня. Однак усе залежить від погодних умов, оскільки тут дуже круті ухили і погода повинна бути суха. На цій локації у нас запланована заміна 0,3 км бордюрного каменю та 6 тис. кв. м асфальтового покриття. Далі ця вулиця у нас переходить у вулицю Гайдаманську, яка близько 10-15 років тому була комплексно відремонтована, але вже з'явилася ямковість. Ми це усунемо. Після цих робіт ми зможемо сказати, що звʼязали між собою два житлові масиви», — розповів заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов.

Нині по місту працюють 8 бригад, які вже відремонтували дороги гарячим асфальтом на 100 об’єктах загальною площею близько 130 тис. кв. метрів.

«Завдяки теплій зимі ми змогли на 80 обʼєктах ліквідувати аварійну ямковість холодним асфальтом. Загальна площа – близько 4 тис. кв. м. Це дало змогу водіям комфортно пересуватись містом. Нині аварійну ямковість усуваємо на просп. Металургів, просп. Богдана Хмельницького, вул. Великій Діївській, просп. Івана Мазепи та інших. Робимо це, аби нашим водіям та пішоходам було безпечно пересуватись містом», — розповів директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик, який 21 травня чергує містом.

Він також перевірив, як ремонтують сходи пішохідного мосту на Монастирський острів.

«Сходи тут були дійсно застарілі. А ці нові – гарні та безпечні», — ділиться дніпрянка Світлана.

Дерев'яні сходи були споруджені ще у 2006 році за індивідуальним проєктом.

«У зв'язку з тим, що дуже багато людей користуються цими сходами, бо Монастирський острів є однією з принад міста, вони потребували більш пильного догляду. І також через опади нам доводилось замінювати їх або щорічно, або ж через рік. Нині в нашій країні складний час, тому вирішили виготовити ці сходи з композитного матеріалу, якого має вистачити надовше. На сьогодні роботи виконані на 50 %. Плануємо їх завершити до кінця місяця», — розповіла начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Світлана Літвінова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (22.05.24 15:19): бульвар Славы от дома № 18 к дому № 10 не отремонтируют НИКОГДА! Потому что война (так ответили в Благоустрое) , а для других улиц ее нет. Странно, честное слово. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті