Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
05:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих від влучання російської ракети по будинку № 118 на Перемозі

У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих від влучання російської ракети по будинку № 118 на Перемозі

Цими вихідними народний меморіал, куди від першого дня російського теракту люди приносили квіти та іграшки, спалили. Від зупинки залишився лише каркас. Одразу містяни почали знову приности туди іграшки і квіти.

12 грудня, аби вшанувати пам'ять жертв цього теракту, троянди та іграшку «Пес Патрон» до народного меморіалу поклав секретар міськради Олександр Санжара.

«У січні в будинок навпроти влучила російська ракета. Люди були вдома, була субота, вихідний. Ніхто не міг цього очікувати, тривоги не було. Ракета вбила дуже багато людей. У тому числі загинули діти. Одразу на цій зупинці утворився народний меморіал. Люди приносили квіти, іграшки. Ми розуміємо, наскільки росія своїми меседжами показує, що тільки на Донбасі діти гинули. Хоча ми знаємо, що дуже багато дітей на Донбасі загинуло саме від російських снарядів, ракет. Росія монополізувала право казати про те, що дітей вбивають і вона їх має захищати. Для неї дуже неприємно, коли про захист дітей каже Україна. Напевно, через це хтось і спалив цей меморіал. Раніше тут була гарна зупинка, з гарним склом, зараз її фактично немає. Лишився тільки каркас. Але меморіал продовжує жити. Люди несуть іграшки та квіти, адже пам’ятають. Діти, їхні батьки, які загинули, назавжди в наших серцях», – прокоментував Олександр Санжара.
Нагадаємо, що одразу після підпалу, 10 грудня, КП «Транспортна інфраструктура міста» подало заяву до поліції про пошкодження комунального майна, а саме – зупинки громадського транспорту навпроти 118-го будинку. Мер Дніпра Борис Філатов у своєму фейсбуці написав, що знайти тих, хто так вчинив із народним символом пережитого горя, для правоохоронних органів є справою честі.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті