Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
11:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За тиждень на Дніпропетровщині на COVID-19 захворіли майже пів тисячі людей. Чи є підтверждення нового штаму «Еріс»

За тиждень на Дніпропетровщині на COVID-19 захворіли майже пів тисячі людей. Чи є підтверждення нового штаму «Еріс»
Завідувачка відділення обласного Центру профілактики хвороб Олена Кузьменко.Фото: Суспільне Дніпро

За тиждень на Дніпропетровщині захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) майже 10 тисяч людей. Кількість пацієнтів, які захворіли на COVID-19 – 480.

Про це Суспільному повідомила завідувачка відділення обласного Центру профілактики хвороб Олена Кузьменко.

За її словами, на відміну від двох попередніх років, коли домінував коронавірус, зараз переважають гострі респіраторні інфекції.

"На даний час показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 47 відсотків. У загальній структурі захворілих 46 відсотків — діти у віці від 0 до 17 років", — розповіла вона.

Олена Кузьменко каже: на COVID-19 в області захворіли 480 пацієнтів. Більш ніж половина — люди у віці 30-64 роки. 82 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні, 6 – госпіталізовані до реанімації. Летальних випадків протягом тижня не зареєстровано.

За інформацією Міністерства охорони здоров`я, на Дніпропетровщині виявили новий штам коронавірусу "Еріс". Завідувачка відділення обласного Центру профілактики хвороб зазначила, що він відрізняється своїми мутаціями, втім також уражує дихальну систему, з’являється нежить, слабкість, біль у горлі та можуть виникати ускладнення.

Однак в обласному центрі контролю та профілактики хвороб лабораторного підтвердження штаму "Еріс" немає. "Останні дані, які ми отримували з центру громадського здоров’я, це підтверджено, що у нас була циркуляція саме штаму "Омікрон", — сказала Олена Кузьменко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Шо, опять?  (20.10.23 09:33): Вакцина пропадает? Відповісти | З цитатою
nemezis  (20.10.23 08:03): давеча сделал 4 прививку до сих пор был короновак который переносился абсолютно без последствий,в этот же раз пфайзер,та ну его в лес-чуть копыта не откинул так плгохо было Відповісти | З цитатою
Эрис  (20.10.23 02:22): Если война не убьет, то "медицина" убьет, ЭУропа жи ж... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ырис  (19.10.23 22:57): Будем колоть вас до талого... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті