Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Безоплатна правнича допомога на Дніпропетровщині: зміни в законодавстві

Безоплатна правнича допомога на Дніпропетровщині: зміни в законодавстві

В Україні спрощено механізм надання безоплатної правової допомоги. На Дніпропетровщині з початку року за такими послугами звернулись понад 25 тисяч громадян.

Про це Відкритому розповів виконуючий обов’язки директора центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги у Дніпропетровській області Сергій Соколов.

“Із серпня 2023 року документи, необхідні для отримання безоплатної вторинної правничої допомоги, можна надіслати на офіційну електронну адресу місцевого центру з її надання. Це дуже зручно для людей, які раніше мали обмежений доступ до цих послуг, оскільки не могли звернутися до юристів даної системи. Наприклад, для мешканців тимчасово окупованих територій, жителів громад, де відбуваються бойові дії, а також для українців, які перебувають за кордоном, та осіб з інвалідністю. Раніше порядок отримання безоплатної вторинної правничої допомоги передбачав, що звернення та відповідні документи до бюро правничої допомоги людина має подати особисто або через законного представника”, – розповідає Сергій Соколов.

З початку року до офісів системи безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області звернулося понад 25 тисяч громадян. Близько 23 тисячі отримали юридичні консультації, 2,5 тисячі людей була надана вторинна правнича допомога. Звернень по кримінальним провадженням було найбільше. На Дніпропетровщині вони лідирують за кількістю серед інших регіонів країни.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті