Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
04:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Коломойський – у СІЗО, заставу вносити не буде

Коломойський – у СІЗО, заставу вносити не буде

Бізнесмену Ігорю Коломойському сьогодні 2 вересня обрали запобіжний захід у справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у 509 мільйонів гривень (майже 15 мільйонів доларів).

Коломойський повинен здати усі документи й не спілкуватися зі свідками. Оскаржити рішення адвокати можуть впродовж п’яти днів. За умови внесення застави Коломойський буде зобов'язаний перебувати у Дніпрі.

Суд проходив у закритому режимі. Про це попросив адвокат Коломойського, посилаючись на те, що справа базується на персональних даних.

Також сам Коломойський заборонив його фотографувати під час розгляду справи. Суддя Ковтуненко підтримав клопотання сторони захисту.

Водночас вирок зачитали у відкритому режимі.

Адвокати під час розгляду справи просили відмовити в обранні будь-якого запобіжного заходу, посилаючись на відсутність обгрунтування підозри та відсутність ризиків. Прокурор своєю чергою просив тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави, близького до передбачуваної суми збитків.

Із суду бізнесмена відвезли до СІЗО. Він не буде вносити заставу. Про це повідомила сторона захисту бізнесмена. Але апеляцію готують.

Раніше сьогодні Коломойський отримав підозру у шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

У лютому правоохоронці провели обшуки у будинку бізнесмена Ігоря Коломойського. Служба безпеки тоді заявила, що вони пов’язані з виявленими схемами привласнення 40 мільярдів гривень на ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Що відомо про справи, пов’язані з Коломойським

У вересні 2022 року українські антикорупційні органи повідомили вісьмом фігурантам кримінального розслідування підозру у заволодінні коштами ПАТ "Укрнафта", одним з акціонерів якої є пов’язана з Ігорем Коломойським група "Приват", на суму у понад 13 мільярдів гривень. Серед підозрюваних — колишній голова правління "Укрнафти"; колишня заступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- і газопереробки компанії; колишня керівниця відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів "Укрнафти"; колишні директори п’яти комерційних підприємств.

7 листопада держава вилучила майно п'яти стратегічно важливих підприємств, серед яких були "Укрнафта" та "Укртатнафта". При цьому у листопаді 2022-го у Росії бізнесменів Ігора Коломойського та співвласника групи "Приват" Геннадія Боголюбова заочно заарештували за нібито привласнення 800 тисяч тонн російської нафти.

Наприкінці 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку, після чого фінустанову докапіталізували на суму в понад 155 млрд гривень. Раніше Міністерство юстиції США звинуватило Ігоря Коломойського у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, які він потім нібито "відмивав" через компанії у США та світі. Натомість сам олігарх заперечив звинувачення та зазначив, що всі інвестиції "робив з власних коштів".

Загалом, в українських та іноземних судах розглядалося понад 240 проваджень щодо націоналізації ПриватБанку. Зокрема, у лондонському суді триває процес за позовом ПриватБанку до колишніх власників фінустанови Коломойського та Боголюбова й афілійованих до них компаній. Банк вимагає відшкодування у зв’язку зі схемами, які мають усі ознаки шахрайства і відмивання коштів та які, як вважає Банк, було реалізовано його колишніми власниками.

5 березня 2021 року США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського та членів його родини.

Фото: Олександр Магула/Суспільне.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Вилен Ульянов  (09.09.23 12:30): Итак, я поздравляю с тем, что с майданом и томосом народу Украины запихали за шиворот более глобальную новую религию. Или идеологию... Точнее гибрид религии и идеологии. Теперь нового вашего бога зовут Успех, а праведная жизнь проповедуется как "стремление к Успеху". В новой религии есть всё - новые жрецы (апостолы, духовенство, вожди - называйте как хотите), новые храмы - транснациональные корпорации... Они диктуют нам что хорошо, что плохо...
И казалось бы, ну и что? Разве успех это плохо? Плохо, если есть одна оговорочка. Почему-то никто не думал, почему именно стремление к Успеху, а не ДОСТИЖЕНИЕ УСПЕХА? А тут все просто - психологическая манипуляция, чтобы каждый желающий не ставил себя в один ряд с банкирами, олигархами, магнатами, транснациональными финансовыми группами, которые держат этот самый "Успех" в своих руках, распоряжаются им. Да и поставить задачу перед собой "достичь успеха" и "стремиться к успеху" это две принципиальные разницы...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Микки  (04.09.23 09:55): Продолжал бы торговать пирожками на Озёрке, как в годы своей юности - не сидел бы сейчас в СИЗО. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Эля  (04.09.23 07:58): Попытка юридически очистить папика. Арест не имеет перспектив из-за процессуальных ошибок. Відповісти | З цитатою
М-м-да-а  (03.09.23 14:03): Хе-хе! Оф...но Буратино отблагодарил Папу карло! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Нет ГЛАВНОГО  (03.09.23 12:39): В этой подборке:что Игорь Валерьевич слепил из говна и палок 6го президента Украины Відповісти | З цитатою
Баба Надя  (03.09.23 09:42): Тапочки не забыл взять ? там полы бетонные ! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
сергей  (02.09.23 23:05): Пишут, что суд состоялся в Шевченковском суде Киева, а в СИЗО его отправили в Днепре. Так где был суд, в Киеве или Днепре? Відповісти | З цитатою
Все как полагается  (02.09.23 22:48): На суд приехал в спортивном костюме ,с барсеткой.сразу видно человек из раньшего времени.старая школа.чтит и уважает традиции того времени.90 тых. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті