Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
07:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі одне з найсучасніших відділеннь паліативної допомоги у країні цілком готове до осінньо-зимового періоду

У Дніпрі одне з найсучасніших відділеннь паліативної допомоги у країні цілком готове до осінньо-зимового періоду

9 серпня заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Тетяна Прибиток перевірила відділення паліативної допомоги на базі однієї з лікарень у Дніпрі. Це одне з найсучасніших відділеннь паліативної допомоги в Україні.

Аби відділення відповідало всім європейським стандартам, його приміщення цілком перебудували, врахувавши потреби людей з інвалідністю. У будівлі укріплено фундамент, оновлено фасад, замінено комунікації, дах, підлогу, вікна. Кожна з 33 одно- та двомісних палат має вбиральню та душову — за всіма критеріями доступності. Відділення також має перев’язувальну, лабораторію, фізіотерапевтичний та рентгенкабінет.

«З оновленням відділення паліативної допомоги тут створено комфортні умови для перебування пацієнтів та догляду за ними за європейськими стандартами. Тут, як і в інших міських лікувальних закладах первинного та вторинного рівня, є генератор. У цілому відділення цілком готове до осінньо-зимового періоду, можливих відключень електроенергії, є запаси питної, технічної води», – прокоментувала Тетяна Прибиток.
Усі міські лікувальні заклади як первинного, так і вторинного рівня мають достатню кількість генераторів – 152 (у міських лікарнях – 64, у центрах первинної допомоги – 88). Також там є системи безперебійного інтернету.

На сьогодні у відділенні паліативної допомоги 69 хворих. З початку року тут прийняли 337 пацієнтів – мешканців Дніпра та області, вимушених переселенців.

«Паліативна служба в Україні створена близько 10 років тому. Наше відділення працює з 2018 року. Надаємо допомогу хворим з постійним больовим синдром. Допомагаємо усім таким пацієнтам», – додала завідувачка паліативного відділення Олена Вікторівна.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті