Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
18:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на Набережній Перемоги Land Rover збив 17-річного мотоцикліста: що вирішив суд

У Дніпрі на Набережній Перемоги Land Rover збив 17-річного мотоцикліста: що вирішив суд

14 вересня 2022 року на Набережній Перемоги у Дніпрі сталося ДТП за участю мотоцикліста на байку Lifan та автомобіля Land Rover. Після зіткнення з машиною мотоцикліста забрали в лікарню.

Нещодавно відбулося судове засідання стосовно цього ДТП. Про це йдеться відповідному рішенні суду.

Встановлено, що у той день керманич на Land Rover рухався по Набережній Перемоги в напрямку вулиці Космічної у крайній лівій смузі. І неподалік будинку №44 назустріч їхав Lifan з перевищенням швидкості не менше 93 кілометри за годину.

Водій Land Rover не переконався у безпечності маневру, оскільки міг передбачити аварію, виїхав на зустрічну смугу, почав виконувати поворот й збив мотоцикліста. Встановлено, що водій на Rover порушив ПДР пунктів 1.3, 1.5, 2.3. б), 10.1, 10.4.

Як проходив суд

Під час судового засідання водій Land Rover повністю визнав свою вину, передбачену частиною 2 статті 286 (ДТП з постраждалими) Кримінального кодексу України. Водій розповів, що після ДТП одразу попросив свідків викликати “швидку”, бо не місцевий, і зателефонував до поліції. Він розповів, що компенсував лікування постраждалому в розмірі 60 тисяч гривень та придбав новий телефон, замість зіпсованого. Водій мотоцикла був присутній на засідання в режимі відеоконференції, оскільки виїхав за кордон разом з матір’ю. На засіданні був присутній батько водія мотоцикла та адвокати. Його син розповів, що в Нідерландах працює автослюсарем на СТО, але важку роботу не виконує через болі в нозі.

Суд поцікавився у батька, чому його син виїхав до Нідерландів 14 жовтня 2022 року (за 4 дні до виповнення йому 18 років). Батько повідомив, що після операції його син пересувався на милицях, приймав знеболюючі, а українські лікарі “не могли надати належний рівень лікування”. Батько стверджував, що метою виїзду за кордон було виключно проходження лікування та реабілітації, однак в суді жодних документів про лікування він не надав, лише дані про обстеження у нідерландських лікарів. Лікарі в Нідерландах постановили, що призначення додаткового лікування або ж інших реабілітаційних заходів він не потребує.

Окрім того, як на мету виїзду за кордон, батько посилався на наявність у сина намірів працювати за кордоном, а також виповнення останньому 18 жовтня 2023 року - 18 років, що унеможливлювало б в подальшому перетин кордону України у зв`язку із введенням воєнного стану.

Водій Lifan вимагав суд призначити водію Rover’a повне покарання, оскільки той не сплатив всю суму, вказану в позові. За словами водія Rover’a він не зміг одразу сплатити озвучену суму відшкодування в 5 тисяч доларів США, через воєнний стан, бо на його утриманні знаходилася вагітна дружина та батьки-пенсіонери, і сплатив суму в травні 2023 року.

Надалі батько водія Lifan після відшкодування позовних вимог керманичем Rover’а наполягав на позбавленні у водія Land Rover права керувати машиною на максимальний строк, мотивуючи тим, що той не вибачився, а суму відшкодував лише в травні 2023 року і це свідчить про відсутність каяття.

Також зазначено, що водій Land Rover під час ДТП був тверезий і після аварії зателефонував на “102”. Внаслідок аварії керманич Lifan отримав травми кінцівок, відкриті переломи, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень. Також у звіті вказано, що водій Lifan міг запобігти аварії, якби рухався при 70 кілометрів за годину.

Що постановив суд

Суд урахував, що водій Land Rover має позитивну характеристику з роботи, займається волонтерською діяльністю, допомагав у лікуванні мотоцикліста, придбав новий телефон постраждалому, замість зіпсованого, сплатив моральну та матеріальну шкоду власнику мотоцикла, який належить дідові юнака, та повністю визнав свою провину. Суд призначив йому покарання у вигляді випробувального строку без позбавлення права керувати транспортним засобом. Протягом місяця сторони можуть подати апеляцію.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


украинец  (27.06.23 11:41): если был на недорогой машине и с простыми номерами -то влупилибы по максимуму вот вам и правосудие
в пользу богатых
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті