Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
09:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Черговий по місту перевірив, як у Дніпрі триває оновлення доріг, тротуарів і шляхопроводів

|«« «« »» »»|

Масштабне оновлення доріг, тротуарів та шляхопроводів – одне з ключових доручень міського голови Бориса Філатова, яке він поставив перед відповідальними службами. У 2023 році виділено 450 млн грн з муніципального бюджету на ремонт близько 320 тис. м2 автошляхів.

Наразі такі роботи тривають на вул. Луговській. Торік не можна було проводити навіть поточні оновлення через дію постанови Кабміну № 590.

«Роботи тут розпочали 8 травня. Загалом цьому покриттю на сьогодні вже 19 років, останній ремонт такого масштабу тут виконували у 2004 році. Наразі тут замінять асфальтобетонне покриття на площі близько 11 тисяч метрів квадратних. Орієнтовна вартість цих робіт становить 15 млн грн. Роботи плануємо завершити до 18 травня 2023 року. Водночас за дорученням міського голови Дніпра ми приділяємо значну увагу безпеці пішоходів, тож наразі спеціалісти розробляють проєкт, після якого на цій вулиці планують зробити підвищенні пішохідні переходи зі зручною розміткою», – зазначив заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Олексій Самілик, який 12 травня є черговим по місту.

Також він перевірив, як триває ремонт тротуару по вул. Національної гвардії. Оновлюють його на парній стороні на ділянці від вул. Робочої до пров. Токарного.

«Тут ми ремонтуємо не лише сам тротуар, а й оновлюємо бордюрний камінь. На сьогодні вже майже повністю замінили бордюрний камінь з урахуванням зручності для маломобільних груп населення. Водночас на пішохідних переходах розмістимо тактильну плитку», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Зі свого боку Олексій Самілик додав:

«Ці роботи виконуються за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова. Проводимо їх не лише в центральній частині міста, а й у всіх віддалених районах. Зокрема на зазначеній ділянці заплановано замінити близько 1,2 км бордюрного каменю, улаштувати нове покриття із тротуарної плитки на площі 1,2 кв. м. Орієнтовна вартість робіт становить 2,5 млн грн. Також подібні роботи ми проводимо по просп. Миру, бульвару Слави, вул. Дмитра Скоробогатова. Окрім цього, у Чечелівському районі незабаром стартує ремонт на вулиці Робочій. Тут у звʼязку із сильним зношенням верхнього шару асфальтобетонного покриття виникла потреба у його заміні. Плануємо розпочати тут роботи протягом місяця».

Також черговий перевірив, як ремонтують шви на одному із шляхопроводів Дніпра. Тут комунальники оновлюють 7 аварійних деформаційних швів мостового полотна, загалом на цьому шляхопроводі їх 32.

«Зазначений шляхопровід має вже понад 50 років експлуатації, тож шви в аварійному стані. Роботи на цій локації розпочались у травні, а завершать їх до кінця поточного року. Наразі тут триває демонтаж старих та зношених деформаційних швів. Далі готуватимемо ділянку до заливки бетону», – зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Світлана Літвінова.

Зі свого боку Олексій Самілик підсумував:

«Роботи проводимо без перекриття руху транспорту, спочатку виконуємо на одній половині, далі на іншій – аби не заважати водіям пересуватись мостом. Цьогоріч плануємо виконати ремонт деформаційних швів загальною протяжністю близько 120 погонних метрів».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті