Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
00:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Запустити ракету на Марс та виграти стажування у космічній компанії: серед переможців Noosphere Space Games студент із Дніпра

Запустити ракету на Марс та виграти стажування у космічній компанії: серед переможців Noosphere Space Games студент із Дніпра

Завершилися треті змагання з віртуального ракетомоделювання Noosphere Space Games. Senior edition. 10 березня відбулася церемонія нагородження переможців, які змагалися за призовий фонд у 1500 доларів США.

Треті змагання з віртуального ракетомоделювання зібрали 650 учасників. Цього разу до участі запрошували школярів, студентів та молодих науковців віком до 24 років. Завданням було сконструювати ракету, яка доставить космічний ровер на віртуальну планету Дюна (аналог Марсу). Ровер повинен був здійснити рух заданим маршрутом по поверхні планети, встановити український прапор і повернутися на планету Кербін (аналог Землі). Роботу над своїми проєктами юні інженери вели у грі-симуляторі Kerbal Space Program, яка відтворює умови реального космосу, а також має великий каталог деталей, який допомагає будувати літальні апарати.

У змаганнях було два рівні складності: Easy mode та Expert mode. Переможці спрощеного рівня отримали брендовані подарунки, а переможці Expert mode розділили між собою призовий фонд у 1500 доларів.

Окрім того, у рамках змагань проводився спеціальний челендж від компанії Flight Control Propulsion, переможець якого мав змогу виграти проходження інтернатури в компанії. Таку можливість виборов 19-річний Богдан Боровик зі Львова. Він же став і переможцем експертного рівня.

Серед переможців у рівні Expert mode й 17-річний студент Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. А.М. Макарова з Дніпра Ігор Колосов.

«Спершу конкурс мені здався дуже простим. Але коли дійшли етапу у 25 деталей, я навіть ночами думав, як його краще пройти. І дуже задоволений результатом», - ділиться враженнями «срібний» призер Матвій Обухов.
До слова, наймолодшому учаснику змагань - усього 7 років. Тоді, як найстаршому - 24. Загалом Noosphere Space Games об’єднали молодь з 140 населених пунктів, а також українців, які зараз перебувають у Німеччині, Італії, Америці, Іспанії, Болгарії, Литві і Канаді.

«Серед учасників багато талановитої молоді, яка креативно та нестандартно підходить до вирішення викликів. Члени журі були вражені оригінальністю ідей, масштабністю концепцій, глибиною відпрацювання технічних рішень, новизною і цікавістю отриманих результатів», - зауважив президент Федерації ракетомодельного спорту України Ігор Волканов.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Запуск ракеты на Марс  (15.03.23 12:29): -- это именно то, что сейчас нужно нашей стране и людям. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті