Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 31 травня 2024
00:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройде Фестиваль тепла та світла

У Дніпрі пройде Фестиваль тепла та світла

25 та 26 лютого Дніпровський Будинок мистецтв (вул. Філософська, 23) запрошує всіх бажаючих на новий Фестиваль тепла та світла.

Цей фестиваль – красномовна відповідь ворогам та реакція на те, що відбувається у нашій країні за останній рік.

Основна ідея фестивалю – пошук нових ідей, концепцій, рішень у тих питаннях, які несуть тепло та світло українським людям.

Наприклад, у Технічному музеї Дніпра «Машини часу» розробили та впровадили проект отримання електроенергії за рахунок обертання педалей велосипедів та працюють над іншими аналогічними ідеями. Про це розповідав Міський сайт. Музей «Машини часу» стане одним із багатьох учасників Фестивалю тепла та світла.

Докладніше про фестиваль розповіли його організатори:

«ФЕСТИВАЛЬ ТЕПЛА І СВІТЛА – це наша реакція на те, що зараз відбувається в країні!

Тому, Дніпровський Будинок мистецтв запрошує кожного на фестиваль тепла і світла!

Дата та час: 25.02 (субота)12:00-19:00 26.02 (неділя)12:00-19:00

Ідея фесту - розвиток і утвердження творчих можливостей та доробків, нестандартні рішення та підходи задля обміну тим, що несе тепло і світло в життя людей.

Гості зможуть побачити тематичну виставку та інсталяції! Наші учасники продемонструють свої технології та вміння, що зігрівають, як фізично так і емоційно!

Атмосферу фестивалю «від серця до серця» на креативних локаціях для вас створюватимуть майстри різних напрямків культури та мистецтва!

Чекаємо! І обов’язково знай, що темрява і холод нездатні зламати волю українців, бо тепло – у наших серцях, а світло – в очах і думках.

Вхід на фестиваль вільний. 

У нас завжди є тепло та світло!».

На фестивалі будуть представлені не лише проекти з Дніпра та України, а й закордонні.

Про деяких із них розповіли у Дніпровському Будинку мистецтв:

«Учасники ФЕСТИВАЛЮ ТЕПЛА І СВІТЛА!

Знайомтесь! Мистецьке об'єднання «Art & Rest».

«Наша мета - поєднувати різні види мистецтва у цікавий конгломерат. 

Експериментуємо, творимо поєднуємо музику та поезію, дух та свободу, мистецтво та відпочинок.

Кожен наш концерт - це діалог з глядачем, де ми ділимося частиною своєю душі. Головна мета - популяризуємо українське мистецтво, українську культуру. Допомагаємо нашим захисникам, проводимо благодійні заходи».

Продовжуємо знайомити з нашими учасниками фестивалю тепла і світла, а саме з Дніпровським науково-технічним музеєм «Машини Часу».

Музей працює з 2014 року. Відтоді у музейному просторі було реалізовано багато проєктів, виставок, івентів, цифрових інтерактив.

Нині енергосистеми нашої країни виснажені та потребують підтримки. Саме тому музей бере участь у фестивалі тепла і світла з інтерактивним проєктом «Генерація». 

Мета проєкту «Генерація» - створення та актуалізація альтернативних методів отримання електроенергії, за допомогою придбаних музеєм велосипедів, велотренажеру, мопеду з педалями, спортивного велосипеду, інвалідного візка українського виробництва. 

Проєкт допоможе людям отримати корисну інформацію про історію виробництва в Україні цих експонатів та спробувати самим отримати електричне живлення (увімкнути освітлення, звук, обігрівач, вентилятор, побутові прилади) за допомогою звичайного велосипеда, приміром, знайомого кожному з дитинства «Зайчика» абож «України». 

Психологічний стан та здоров'я під час війни є дуже важливим!

Тому представляємо учасників нашого ФЕСТИВАЛЮ ТЕПЛА І СВІТЛА - STEP-IN - словацька благодійна організація, яка підтримує українців під час війни.

Mental health awareness - це проєкт, що має на меті поширювати знання про важливість психологічного здоров‘я. Програма відбувається за підтримки донора Knights of Columbus.

«На фестивалі ми представимо точку про ментальне здоров‘я, де ви зможете пограти у психологічну гру «Мандри внутрішнім світом», зробити книжечку корисних матеріалів, витягнути ресурсну справу з банки «турботи про себе», а також задати будь-яке питання кваліфікованому психологу».

Чекаємо! І обов’язково знай, що темрява і холод нездатні зламати волю українців, бо тепло – у наших серцях, а світло – в очах і думках».

Фото – Дніпровський Будинок мистецтв. 





Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті