Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
01:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Будинку мистецтв відбудеться презентація незвичайної книги

У Будинку мистецтв відбудеться презентація незвичайної книги

Сьогодні, 19 грудня о 13-30 у Будинку мистецтв (вулиця Філософська, 23) представлять нову книгу «В обіймах Дніпра».

Незвичайність цього видання в тому, що воно об'єднало у собі розповідь про переселенців творчих професій та захоплень.

Дніпро став другим будинком для десятків тисяч вимушених переселенців. Серед них – чимало людей творчих професій та захоплень. Багатьох із них об'єднав Дніпровський Будинок мистецтв. Нагадаємо, що з першого дня війни Будинок мистецтв проводить величезну волонтерську роботу, допомагаючи нашим військовим та переселенцям.

Окрім цього, у Будинку мистецтв регулярно проводять творчі зустрічі, заходи, концерти, відкривають нові виставки.

А сьогодні тут презентують нову книгу, в якій розповідається про долі 28 творців-переселенців.

Ось що про це Міському сайту повідомила арт-директор Дніпровського Будинку мистецтв Валентина Слобода:

«19 грудня, у День Святого Миколая, о 13.30 в приміщення Будинку мистецтв відбудеться презентація книги про митців-переселенців "В обіймах Дніпра".

Колектив і митці творчих об’єднань Дніпровського Будинку мистецтв ведуть значну роботу для переселенців. Тисячі людей з різних міст і сіл: Маріуполя і Сєвєродонецька, Бахмута і Краматорська, Харкова і Костянтинівки, Рубіжного і Покровська, Нікополя і Слов’янська, багатьох сіл і селищ Донецької, Луганської, Херсонської та Харківської областей зараз у Дніпрі. Більшість із них чекає звільнення окупованих територій та мріє швидше повернутися додому, а деякі хочуть продовжити свій життєвий шлях у нашому місті.

Серед переселенців до наших країв є особлива категорія - це МИТЦІ. Вони перебувають у стані сильного внутрішнього шоку, досить боляче усвідомлюють реалії війни. Митець як ніхто інший, всі події пропускає через себе, через свої емоції, і намагається шукати спосіб для самореалізації, відтворюючи пережите у своїх роботах. Усвідомлюємо: їм потрібна підтримка.

Так народилася ідея цієї книжки (автор - В.Слобода, дизайн – В. Ожуг). У ній — розповіді про 28 митців, що були вимушені покинути рідні міста, роботу й друзів. Але, ставши переселенцями, вони не зрадили собі, продовжуючи творити. Бо коли в людини є талант, то, як відомо, гріх заривати його в землю. Серед митців, що переселились у Дніпро, є представники візуального, музичного, кінематографічного, театрального мистецтв, літератури. Деякі з них - фахові автори, відомі у європейському мистецькому просторі (С.Коморний, О.Макаренко, Б.Романов, О.Бондаренко, К.Поддубко, С.Друзяка та С.Литвинов). Пам’ятники відомого скульптора Вячеслава Гутирі встановлені в багатьох містах України (Київ, Донецьк, Херсон, Полтава, Дніпро, Краматорськ та ін.), а також у Канаді (Ванкувер).

Підготувавши цю книжку, ми хочемо підтримати та заохотити мистецьку спільноту переселенців не полишати творчості та стати голосами суспільства, яке переживає дуже складні часи свого життя. А також звернути увагу благодійних фондів, меценатів, владних структур на їхню необхідну допомогу митцям і мисткиням, яких прийняло в обійми наше рідне місто.

Видання цієї книги стало можливим завдяки фінансовій підтримці Благодійного фонду Відновлення України та Usmishka Association. Щиро-щиро дякуємо благодійникам! Впевнені, що ця їх доброчинність змінить настрої тих митців, які змушені були покинути домівку, відчути їм свою потрібність у цей складний час та мотивуватиме до продовження творчості».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті