Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
13:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині перевірили ефективність вакцинації лисиць і запровадили карантин

На Дніпропетровщині перевірили ефективність вакцинації лисиць і запровадили карантин

У Новомосковському районі запровадили карантин.

Восени 2021 року проводилась кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Поширення антирабічної вакцини у приманках здійснювалось рівномірно за допомогою авіаційного транспорту в ареалі проживання лисиць, за винятком населених пунктів і великих водних просторів.

З метою вивчення ефективності пероральної вакцинації 2021 року, починаючи з грудня 2021 року, мисливцями Українського товариства мисливців та рибалок у Новомосковському районі було відстріляно та направлено для вірусологічних досліджень 48 лисиць. З них в однієї лисиці, застреленої на території Хуторо-Губиниських мисливських угідь, виявлено сказ, що складає 2,1% та свідчить про певну ефективність осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в районі.

Новомосковським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області ініційовано проведення засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новомосковській районній державній адміністрації, на якому введені карантинні обмеження щодо сказу на території Хуторо-Губиниських мисливських угідь та прилеглих до них сіл: Хуторо-Губиниха, Дмитрівка, Скотувате, Новоскотувате, Мирне, Мар’янівка — також затверджений план заходів з ліквідації вогнища сказу лисиці на території Хуторо-Губиниських мисливських угідь та недопущення поширення хвороби на території Новомосковського району.

З профілактичною метою фахівцями Новомосковської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведені обходи подвір’їв у населених пунктах загрозливої зони, підозрілих на сказ тварин не виявлено, встановлено постійний нагляд за всіма видами тварин.

Також проводяться роз’яснювальні роботи з населенням та щеплення проти сказу наявного поголів’я. Щеплено в загрозливій зоні собак – 46 голів, котів – 48 голів, великої рогатої худоби – 5 голів, дрібної рогатої худоби – 4 голови.

У зоні карантинних обмежень заборонено проводити виставки, вивезення собак, котів і диких тварин за її межі, також заборонено промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин.

Нагадуємо, що всі домашні тварини повинні бути вакциновані проти сказу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Новость выше  (16.02.22 10:26): Гы2 завоновалась. Жаль, Адольфа нет. Відповісти | З цитатою
Хней  (16.02.22 07:11): страдаете. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті