Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В цьому році заплановане відкриття Центрів ранньої медико-соціальної реабілітації на базі будинків дитини міст Дніпродзержинська та Нікополя

В цьому році заплановане відкриття Центрів ранньої медико-соціальної реабілітації на базі будинків дитини міст Дніпродзержинська та Нікополя
sergievsk.ru
В цьому році заплановане відкриття Центрів ранньої медико-соціальної реабілітації на базі будинків дитини міст Дніпродзержинська та Нікополя. Про це йшла мова під час підсумкової наради діяльності галузі охорони здоров’я з питань удосконалення системи медико-соціального захисту дітей – вихованців будинків дитини. Як відзначила під час наради начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, за останні 5 років в області на 32% зросла кількість народжених дітей. Проте значну увагу варто приділити дітям, що виховуються в неповних, функціонально неспроможних та асоціальних сім’ях. Тому для профілактики раннього „соціального сирітства” на базі родопомічних та дитячих закладів охорони здоров’я функціонує 57 консультативних пунктів від територіальних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За підсумками роботи протягом останніх 3-х років вдвічі зменшилася кількість дітей, залишених в пологових стаціонарах. Крім цього, в області функціонує 5 будинків дитини на 495 ліжок, які фінансуються з обласного бюджету, та мають статус спеціалізованих закладів. Вони надають медико-соціальну реабілітацію дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із захворюваннями центральної нервової системи, дитячим церебральним паралічем, хворобою Дауна, вродженими вадами щелепно-лицьової локалізації, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД. Заклади застосовують сучасні немедикаментозні реабілітаційні програми та оснащені сучасним реабілітаційним обладнанням. Щороку ці заклади надають лікування понад 700 дітям.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті