Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 12 червня 2024
16:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Слідчі Дніпропетровської області викрили злочинну схему рейдерського захоплення підприємства

Слідчі Дніпропетровської області викрили злочинну схему рейдерського захоплення підприємства

Слідством встановлено, що двоє чоловіків 27 та 50 років заволоділи майном товариства з обмеженою відповідальністю, у тому числі частками кінцевого бенефіціарного власника у розмірі понад 7 млн. гривень. Також, користуючись своїм службовим становищем, вони вчинили замах на заволодіння майном ще двох товариств.

Слідчі ГУНП в Дніпропетровській області за процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області під час розслідування кримінального провадження викрили їх злочинну схему. Правоохоронці встановили, що один з учасників рейдерського захоплення - колишній директор підприємства-співзасновника з часткою у статутному капіталі розміром 0,01%. Дізнавшись про те, що кінцевим бенефіціарним власником інвестовано у підприємство значні кошти, він вступив у злочинну змову зі своїм родичем для здійснення рейдерського захоплення. Співучасники залучили державного реєстратора та нотаріусів з м. Києва. Поліцейські задокументували, що у травні-червні 2018 року для захоплення підприємств на підставі підроблених документів фігуранти вчинили завідомо неправомочні правочини. Реєстраційні дії були внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У листопаді 2019 року за місцем мешкання обох фігурантів на території м. Києва та Київської області були проведені обшуки. Чоловікам оголошено підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 206-2 (готування до злочину пов’язаного з протиправним заволодінням майном підприємства) Кримінального кодексу України. Згідно із санкціями статей їм загрожує покарання строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Петро  (16.01.20 14:26): Мусара ***..ся друг с другом ведать...
Где взять 7 лямов...
Відповісти | З цитатою
Прохожий  (16.01.20 13:57): Стесняюсь спросить о чем статья и для кого. Ничего конкретного. Відповісти | З цитатою
Заботливый  (16.01.20 13:54): ... а я-то подумал, что это про Филатова и компанию, а это так, мелочь... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті