Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
04:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завершили будівництво сучасного хірургічного корпусу Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі

|«« «« »» »»|

Новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі – дитяча лікарня з унікальними можливостями. Шестиповерхову модернову будівлю звела Дніпропетровська облдержадміністрація.

Всередині все відповідає сучасним світовим стандартам – і медичне обладнання, і приміщення операційних, і дизайн у палатах. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Завдяки децентралізації в місцевих бюджетах залишається достатньо ресурсів для втілення масштабних проектів. По всій Дніпропетровщині реконструюємо лікарні й амбулаторії та зводимо нові. У 2017-му відкрили у Дніпровському Центрі матері та дитини ім. Руднєва сучасну педіатрію. Зараз тільки-но завершили будівництво в цьому медзакладі ще одного – хірургічного корпусу. Він – втілення останніх досягнень і в інженерії, і в медицині», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Шестиповерхову будівлю хірургії звели на місці старого корпусу Центру матері та дитини ім. Руднєва , який вже не підлягав відновленню. Від колишньої «лікарні» залишився тільки фундамент. Із самого початку завдання було – звести найсучаснішу в державі дитячу хірургію. Тож вже на стадії проектування архітектори радилися із лікарями. Ті заздалегідь їздили до Європи – вивчали передовий досвід закордонних колег.

Якщо театр починається з вішалки, то лікарня – з приймального покою. Вже у холі нового хірургічного корпусу відчуття – наче це зовсім не медзаклад, а комфортабельний готель.

«Це повністю «електронна» лікарня. Відтепер – жодних паперів. Всі історії хвороб, дані обстежень, переміщення пацієнта – лише на комп'ютері, – підкреслив головний лікар Ігор Македонський. – А головне – сучасне хірургічне і діагностичне обладнання дозволить швидко поставити діагноз. При виявленні певних патологій ми зможемо прооперувати дитину, навіть коли вона ще в утробі матері».

Стіни коридорів та палат на п'яти поверхах – у яскравих кольорах. У приміщенні – багато світла. Зручні меблі, душові. Передбачили й палати для особливих малюків.

Всі шість операційних розташували на 6-му поверсі. Обладнання, як кажуть самі медики, – надсучасне. Відтепер оперуватимуть навіть новонароджених вагою від 400 грамів – завдяки новітнім наркозним станціям зі штучною вентиляцією легенів. Вперше дитяча лікарня області отримала ангіограф. Він дозволить уникати відкритого оперативного втручання.

«Отримали останню модель апарата штучного кровообігу. У разі потреби під час операції можна буде «відключити» серце, – розповів начмед Олексій Власов. – Нова операційна лампа – не тільки джерело освітлення. В ній – відеокамера. Хід операції транслюватиметься до конференц-зали, де інші хірурги та студенти спостерігатимуть за руками більш досвідчених колег».

Хірурги не натішаться й досягненню в операційній максимальної стерильності. Все – завдяки ламінарним потокам та спеціальним фільтрам – сучасній системі очищення повітря. Висока швидкість потоку знижує ризик інфікування до мінімуму. Всі двері в операційних – із сенсорними панелями. Хірург може зайти та вийти, не доторкаючись до кнопки.

Вперше дитяча лікарня області має власну кардіохірургію. Раніше дітей оперували у «дорослих» медзакладах – лише після досягнення певного віку та ваги. Тепер, приміром, маленьких пацієнтів з пороком серця оперуватимуть просто з народження.

Серед нових напрямків – ортопедія і травматологія. Операційна оснащена мікроскопом, який дозволяє проводити мікрохірургічні операції.

«Ми зібрали команду висококваліфікованих фахівців. Вони лікуватимуть всі ортопедичні патології, які тільки бувають у дітей, – сказав лікар Дмитро Єршов. – У найближчих планах – створити центр корекції деформації та видовження кінцівок, а також корекції деформації стопи у дітей».

Ще одна «родзинка» закладу – новозбудований басейн. Там проходитимуть реабілітацію малюки з пологовими травмами, ДЦП, а також після операцій.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мария  (06.12.18 09:24): Брусчатку возле больницы уложили неровно, видать так спешили-спешили, что как всегда на тяп-ляп все сделали. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті