Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
14:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

|«« «« »» »»|

1 грудня у світі відзначають День боротьби зі СНІДом. Сьогодні у Дніпрі всі бажаючі могли зробити безкоштовний експрес-тест на ВІЛ. Захід пройшов в одному з торгівельних центрів міста. Перевірити своє здоров’я прийшли більше сотні містян.

«Регулярно робимо такі акції, аби мешканці Дніпропетровщини могли пройти тестування швидко, конфіденційно, доступно, а ще – у зручному для них місці, - сказала головний лікар Дніпропетровського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ірина Чухалова. - Останнім часом ми помітили, що люди більш відповідально ставляться до свого здоров’я».
Процедура – швидка, анонімна, абсолютно безболісна. Лікарі використовують тільки одноразові матеріали. Результат – менше ніж за 20 хвилин.

Медична сестра Тетяна Шаульська:

«Якщо тест позитивний, тобто людина ВІЛ-інфікована, з’являться дві полоски, якщо результат негативний – одна».
Не дивлячись на будній день, чимало людей прийшли перевірити своє здоров’я. Дніпрянка Діана – серед тих, хто приєдналась до акції.
«Рішення зробити тест на ВІЛ було спонтанним. Дізналась про таку можливість випадково, вже тут, у торгівельному центрі. Трохи хвилювалась, але все пройшло швидко і взагалі не боляче».
Медики радять перевірятись раз на рік. Такі експрес-тести можна пройти у будь-який інший день і у звичайній лікарні області.

ВІЛ – це хронічне інфекційне захворювання, яке руйнує імунну систему людини та може спричинити СНІД. Воно піддається лікуванню.

Протягом тижня мешканці області могли обстежитися у торговельних центрах, банках, вишах.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті