Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
10:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині чоловік незаконно перевозив понад 70 кг раків

На Дніпропетровщині чоловік незаконно перевозив понад 70 кг раків

Протягом тижня Дніпропетровський рибоохоронний патруль виявив 80 порушень зі збитками на понад 23 тис. грн.

В період з 8 по 15 серпня Дніпропетровським рибоохоронним патрулем було здійснено 36 рейдів по водоймах та ринках області. В результаті проведених заходів викрито 80 правопорушень природоохоронного законодавства. З них 45 порушень є грубими за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також складено 25 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), п’ять - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу) та один протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь лову). Крім цього, складено чотири акти виявлення безгосподарського майна, згідно яких вилучено вісім заборонених знарядь лову та один човен.

До суду передано 49 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. Ще по двом фактам відкрито кримінальні провадження.

«Протягом цього часу браконьєри завдали збитків рибному господарству на суму 23 647 грн. Порушникам нараховано штрафів на понад 3 тис. грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 168 кг водних біоресурсів. З них 85 кг – на водоймах, 79 кг – за незаконне придбання чи збут та ще 4 кг – за актами безгосподарського майна. А також конфіскували 38 заборонених знарядь лову», - зазначив керівник Управління Держрибагентства у Дніпропетровській області Василь Волков.
Так, восьмого серпня під час рейду Дніпропетровським рибоохоронним патрулем було зафіксовано факт браконьєрства. Громадянин за допомогою жилкової сітки виловив 25 екземплярів плітки. Інцидент стався в м. Верхньодніпровськ. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 125 грн. На винну особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Розрахунок за незаконне добування плітки здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 85 грн.

14 серпня до Дніпропетровського рибоохоронного патруля надійшла інформація про перевезення великої кількості раків без необхідних документів. Для відпрацювання цієї інформації було залучено працівників УПП у м. Дніпро.

Так, було встановлено, що з автовокзалу смт. Покровське виїхав рейсовий автобус з чотирма ящиками раків. При в'їзді в м. Дніпро даний транспортний засіб був виявлений та спільно з патрульною поліцією відстежений до автовокзалу. В результаті на центральному автовокзалі було затримано громадянина, який намагався перевантажити ящики з раками, загальною вагою 73,3 кг з мікроавтобуса до свого автомобіля. Документів, що підтверджують законність придбання водних біоресурсів у порушника не було. На винну особу складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу).

«Нагадуємо, що з 20 серпня на території області вступає в силу заборона на будь-який вилов раків. Вона триватиме до 30 вересня. Основна мета заборони – захистити членистоногих на період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі», - повідомили у відомстві.
Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (096) 400-02-50.

Нагадаємо, що в період з 1 по 8 серпня рибоохоронним патрулем Дніпропетровщини було здійснено 47 рейдів та викрито 91 порушення правил рибальства. Сума нарахованих збитків склала 32 530 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 79 кг водних біоресурсів та 34 заборонених знарядь лову.







Gorod.dp.ua на Facebook.


покровец  (16.08.18 07:30): да практически каждый день грузят раков одна и таже бригада наверное все по закону Відповісти | З цитатою
рак  (15.08.18 20:27): Просто сказка - он всего лишь хранил. Нет ни приобретения, ни сбыта, ни распространения. Мелкие бытовые сделки между гражданами совершаются без документального оформления - скажем ему раков подарили, или он их купил на трассе у неизвестного лица.При таком подходе даже суетиться полиции не надо - рядом с автовокзалом продают птичек, рыбок, собак, кошек, кроликов, дятлов. Ни у одного продавца никаких документов на живность нет, у покупателей тоже. Есть предложение провести рейд и всех под админ протокол. Відповісти | З цитатою
Рыбак  (15.08.18 19:09): А если он в селе наловил? Ведь нельзя раков ловить после 20 августа! Відповісти | З цитатою
Дивило  (15.08.18 17:00): Раки ехали без документов, потому-то они эмигранты!!! Нету паспорта! Полиции не чем заняться? Они хоть не отсреливались? ( раки)ъ никто не пострадал из детективов и шпиёнов? Наградили кого? Відповісти | З цитатою
. . .  (15.08.18 16:47): так не 20е ещё.,может он перекупщик.,после 20го штурмуйте-марионетки! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті