Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
11:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині засуджених жінок змушували працювати у вкрай важких умовах на заводі феросплавів

На Дніпропетровщині засуджених жінок змушували працювати у вкрай важких умовах на заводі феросплавів

Засуджені не отримували заробітну плату, а після відрахувань мали борги перед виправним центром.

У у державній установі «Покровський виправний центр (№ 79)» виявлено грубі порушення законодавства про працю.

Перевіркою встановлено, що всі засуджені, які відбувають покарання у виправному центрі, у порушення вимог ч. 1 ст. 60 Кримінально-виконавчого кодексу України залучені до оплачуваних робіт без строкових трудових договорів. Крім того, 30 засуджених жінок працюють у вкрай важких умовах на Нікопольському заводі феросплавів (контрагентський об’єкт). В’язні скаржилися на недотримання елементарних умов техніки безпеки та виробничої санітарії на вказаному об’єкті, а також невиплату їм заробітної плати, ненадання своєчасної медичної допомоги та неможливість відвідування лазні виправного центру (у літній період засуджені змушені митися у літньому душі, який не обладнано належним чином).

Виявлено факти, що засуджені, які виконують норми виробітку, заробітної плати не отримують взагалі, а після відрахувань на комунально-побутове забезпечення, харчування та інші послуги мають борги перед виправним центром від 3 до 8 тисяч гривень.

Спеціалістами, залученими до проведення перевірки, виявлено порушення у сфері пожежної та техногенної безпеки, охорони праці, забезпеченні безпеки при зберіганні та вживанні харчових продуктів. Продовжується перевірка щодо додержання законності під час нарахування заробітної плати в’язням та проведення відповідних відрахувань.

За ініціативою Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 КК України (катування).


Gorod.dp.ua на Facebook.


)))  (31.07.18 13:59): Во наглые. Преступили ЗаконЫ и они ещё капризничают. А за чей счет они "живут-существуют" в зоне - ночлег, питание, лечение, прачечная, вода-канализация, поддержка техсостояния бараков, охрана, ... ? Да за счёт тех кого вы обманули-ограбили-обидели Відповісти | З цитатою
Опа  (31.07.18 12:59): Кроме того, решается вопрос о внесении сведений в ЕРДР по признакам преступления, предусмотренного ст. 149 УК Украины (пытки).
Кого пытали??? Неужели работодателя
Відповісти | З цитатою
Ваал  (31.07.18 12:32): Ой ужас, ужас. 15 дет так работали и никто ничего не знал, никто ничего не видел. А тут сразу статью. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті