Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 07 червня 2024
01:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ще в одному місті Дніпропетровської області запрацювала електронна система запису до лікаря

Ще в одному місті Дніпропетровської області запрацювала електронна система запису до лікаря

У амбулаторіях та поліклініках Покрова запрацював сучасний е-сервіс для пацієнтів і лікарів. Відтепер мешканці міста можуть записатися на прийом до доктора у зручний час, не виходячи із дому, прямо за комп’ютером.

У поміч – інноваційна система Helsi. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Прагнемо зробити життя мешканців області комфортнішим – на цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. Переводимо в онлайн режим популярні адмінпослуги, електронною стає і медицина. Записатися на прийом до лікаря можна тепер через Інтернет. Такий сервіс вже працює в амбулаторіях Дніпра, Кривого Рогу, Павлограда, Нікополя, нині запустився й у Покрові», – зазначив Валентин Резніченко.
У Покрові автоматизувалися п’ять амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги та поліклінічні відділення міської лікарні.

«Покращуємо медичні послуги та полегшуємо життя покровчан. Тепер кожен вдома може записатися на прийом до будь-якого доктора, не витрачаючи час на чергу за талончиками. Люди самі можуть обрати зручну для себе годину», – зауважив мер Покрова Олександр Шаповал.

Записатися на прийом онлайн можна за допомогою сучасної електронної медичної системи Helsi. Вона проста у користуванні. Завдяки їй можна знайти лікаря за спеціальністю, прізвищем чи місцем роботи, потім – обрати дату й час прийому.

Далі система запропонує авторизуватися через номер телефону. Якщо це перший візит до лікаря, потрібно заповнити коротку реєстраційну форму. Усі візити можна переглянути в «Особистому кабінеті». У випадку відсутності Інтернету, запис на прийом – за телефоном: реєстратор сам внесе дані пацієнта до системи.

«У Покрові в період тестування системи на прийом записалися 650 пацієнтів, а в перший день її офіційної роботи – більше тисячі. Це гарний старт», – розказав директор з провадження компанії Helsi Євген Донець.
Крім мінімізації черг, серед плюсів для пацієнтів – швидкий пошук та доступ до лікарських призначень. Переваги вже відчуває покровчанка Валентина Стоянович.

«Вперше спробувала записатися на прийом до лікаря, не виходячи із дому. Зручно і час економиться. Не треба стояти в черзі. Така послуга мені до вподоби», – поділилася жінка.
Зручність нової системи вже оцінили й медики.

«Це медицина майбутнього. Вона відкриває великі можливості. Тепер працюватимемо по-новому», – зауважила сімейний лікар Людмила Марковська.
Сучасна електронна система надає можливість медзакладам долучитися до реформи охорони здоров’я. Вона – важлива складова децентралізації влади, наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

«40-тисячний Покров – на передньому краї реформи децентралізації. Тут ремонтують дороги, реконструюють школи, зводять дитсадки. Ще один крок до якісних змін – електронна система запису до лікаря. Поступово нові онлайн сервіси перетворять місто на цифрове», – сказав він.
З Покровом досвідом нової якості роботи медзакладів поділився Дніпро. Тут «електронна черга» вже працює в усіх амбулаторіях.

«Наразі через Інтернет записуються вже 45% пацієнтів. Це свідчить про зручність та надійність системи. Добре, що ДніпроОДА масштабує корисний досвід на всю область, – наголосила в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило. – Наступні кроки – електронна картка пацієнта та електронний рецепт».
Практику електронної черги ДніпроОДА тиражуватиме на весь регіон. Наступним приєднається до інноваційної е-системи Марганець.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


Gorojanka_13  (07.06.18 11:33): Хорошая идея разбилась о суровые реалии. Мало того, что сайт работает через пень-колоду, так ещё и полтора часа сидишь в очереди, ждёшь, пока "живая" очередь прошагает. Відповісти | З цитатою
Больной  (06.06.18 17:26): Такую маету придумали .Ужас. Відповісти | З цитатою
zzz  (06.06.18 13:40): Записываешься на 13:00. Приходишь, а там очередь, и тот, кто записался на 9:30, ещё не попал к врачу.
Вот так оно работает.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті