Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
20:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Трансатлантичне волонтерство

Трансатлантичне волонтерство

Гуманітарний медичний вантаж з США на суму більше ніж півмільйона доларів незабаром прийде до України. Сучасне медичне обладнання отримають лікарні Дніпра, Києва та Запоріжжя.

Більша частина відправиться до лікарні імені Мечникова. Обладнання спеціалізоване - для відділень хірургії та нейрохірургії. Таку масштабну допомогу передає українська громада США за підтримки Дніпропетровської обласної ради.

Проект «Support Hospitals in Ukraine» (укр. – «Підтримка Лікарень України») був створений українцями в США на початку АТО в літку 2014. За цей час українська громада Північної Америки відправила до лікарень України три 40-футових контейнери гуманітарного медичного вантажу, загальна вартість якого становить 1,6 млн доларів. Задля збору необхідних коштів українці в Америці продають власні автівки, передають весільні кошти, влаштовують аукціони.

Співзасновник «Support Hospitals in Ukraine» Віталій Дубіль, родом з Дніпра зазначає:

«За останні три роки у США сформувалась нова генерація українців-волонтерів, яка стала важливою рушійною силою допомоги Україні. Перший контейнер був фактично профінансований за наш рахунок та підтримки наших близьких друзів — тих, хто нас знають особисто та довіряють. З часом, коли з'явились перші результати, ми отримали підтримку від людей, яких ніколи не бачили, але яким болить доля України».

Наразі закінчено підбір необхідного обладнання для лікарень для відправки 4-го контейнера. Незабаром розпочнеться завантаження і в лютому – березні 2018 вантаж буде доставлений в Україну.

Проект має партнерів в Україні. Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов роз'яснив:

«Це трансатлантичне волонтерство вкотре доводить єдність українського народу. Наші патріоти і однодумці зі Сполучених Штатів Америки та Канади роблять велику справу за океаном. Ми готові підтримувати їх у Дніпрі. Зі свого боку робимо все можливе для успішного транспортування обладнання.»

Про необхідність такого медичного вантажу говорять самі лікарі:

«Великий обсяг поранених та специфіка їх лікування потребують відповідного обладнання, інструментарію, розхідних матеріалів. З початку воєнних дій Україна не була готова до надання такої допомоги. Але ж налагодити процес лікування вдалося в дуже короткий термін, в тому числі завдяки нашим іноземним донорам та волонтерам. Сьогодні їх допомога - це ще більше шансів до успішного одужання кожного бійця!», - прокоментував Володимир Силантьєв, хірург Запорізької міської лікарні №5.

Перелік лікарень, які отримають гуманітарну допомогу складається з тих закладів, які найбільше надають допомогу бійцям. Цього разу це будуть:

1. Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова.
2. Клінічна лікарня Державного інституту МОЗ (Київ)
3. Київський регіональний кардіо центр
4. Київська міська клінічна лікарня №6
5. Запорізька міська лікарня № 5.

Співзасновник проекту Віталій Дубіль розповів, що вже цієї п'ятниці розпочнеться завантаження довгоочікуваного четвертого контейнеру.

Більше інформації та новин про гуманітарний проекту «Підтримка Лікарень України» можна отримати на сайті www.uahospitals.org та Facebook www.facebook.com/ua.hospitals/



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті