Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
01:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбулася акція присвячена Міжнародному дню пам’яті зниклих дітей

У Дніпрі відбулася акція присвячена Міжнародному дню пам’яті зниклих дітей

Квест «Допоможи знайти дитину!», абетка безпеки неповнолітнім, формування загону волонтерів, - таким запам’ятався мешканцям Дніпра Міжнародний день пам’яті зниклих дітей.

Всі діти мають бути найдені та повернуті додому. Саме цими словами, думками та діями були пронизані заходи, що відбулися 20 травня у Дніпрі в рамках Міжнародного дня пам’яті зниклих дітей. На оглядовому майданчику в парку імені Тараса Шевченка за ініціативи ГО «Пошук зниклих дітей» відбулася акція, присвячена Міжнародному дню пам’яті зниклих дітей.

«Ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями, які долучаються до пошуку зниклих дітей. В разі повідомлення про ухід дітей з дому на їх пошуки миттєво задіються поліцейські всіх підрозділів. І в таких випадках допомога волонтерів завжди в нагоді. У нас вже є ряд успішних спільних дій по пошуку дітей, які увінчалися успіхом і живих-здорових дітей повернули батькам», - говорить начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Голуб’ятніков.

В Дніпропетровській області щотижня поліція реєструє близько десяти фактів уходу дітей. На сьогодні місцезнаходження чотирьох доки не встановлено. В переважній більшості випадків, коли діти йдуть з дому, саме непорозуміння в сім’ї підштовхує неповнолітніх до такого небезпечного кроку.

«Закликаю батьків більше спілкуватися зі своїми дітьми, цікавитися їх життям, захопленнями та перейматися їхніми проблемами. Адже втративши довіру дитини, ви підштовхуєте їх до необдуманих, а іноді і фатальних кроків», - наголосив Олександр Голуб’ятніков.

За словами організаторів акції, такого роду захід вперше проводиться в Україні. Своїми діями волонтери спільно з поліцейськими намагалися привернути увагу мешканців до проблеми, яка надто болюча для всіх, без виключення. Адже мова йде про дітей, їх здоров’я та життя.

В ході заходу відразу на місці до лав оперативного загону волонтерів записувалися добровольці. Саме вони в разі необхідності долучаються до пошуків зниклих дітей.

Присутня ж дітвора взяла участь у квесті, в ході якого необхідно було відшукати «зниклого» хлопчика. Операція увінчалася успіхом.

Поліцейські провели для присутніх дітей своєрідний урок безпеки та роздали наочну «Абетку безпечної поведінки». Кульмінацією спілкування правоохоронців з юною аудиторією став майстер-класом із азів самооборони.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті